Dom u bojama jeseni
ILUSTRACIJA
3.10.2024., 06:15
Dome slatki dome

Dom u toplim bojama jeseni

Primjenom jesenskih boja postići ćete različite efekte, opuštajuće ili glamurozne

Raskošna paleta jesenskih boja uvijek je inspirativna za uređenje doma. Tople boje stvaraju ugodnu atmosferu i dom čine osobito privlačnim i intimnim. Raspon boja koje se u jesen pojavljuju u prirodi doista je fascinantan, kao i nijanse koje upotpunjuju prijelaze između dvaju boja.

Dom u bojama jeseni
ILUSTRACIJA

Kombinacije

Ako ste u postupku uređenja ili preuređenja doma, iskoristite prirodu oko sebe kao izvor inspiracije. Iz nju ćete najbolje osjetiti efekte pojedinih kolorističkih kombinacija, koje ćete prenijeti na veliki format svojih zidova, podova, namještaja ili dekorativnih tkanina. Primjenom tipičnih jesenskih boja, koje se protežu od nijansi žute, narančaste, crvene do zelene i smeđe, postići ćete opuštajući, ali i dinamizirajući efekt, ovisno o odabranim kombinacijama boja i načinu primjene u prostoru. Ambijent toplog doma bit će naglašen i pomalo hladnim minimalističkim načinom uređenja. Primjenom jesenskih boja u interijeru svog doma postići ćete različite efekte: opuštajuće, glamurozne, ambijentalne ili elegantne. Dekorativne tkanine u prostoru odličan su medij za igru jesenskim bojama. Nijanse iz palete tih boja možete primijeniti u detaljima, npr. na dekorativnim jastučićima, naslonima sjedećih garnitura, ukrasnim stolnjacima itd. Dekorativne tkanine obogaćene jesenskim bojama i motivima do izražaja će doći u spavaćim sobama kao prekrivači, jastučići na krevetima i zastori.

Nježne nijanse

Primijenite paletu jesenskih boja na zidovima različitih prostorija. Nježne nijanse neće razočarati ni one vjerne klasici. Ugodnim nijansiranjem boja pojačat ćete toplinu doma, a oblici i materijali namještaja doći će još više do izražaja u prostoru. U tople jesenske boje uklopit će se sve vrste materijala, a osobito prirodni, poput kamena i drva.

Motivi

Tepisi, sagovi i ostale vrste podnih prostirki mogu upotpuniti ugođaj jesenskih boja u interijeru. Odaberite motive i kombinacije boja koje će vjerno oslikati trenutne događaje u prirodi. Podne prostirke u takvim nijansama zahvalne su za održavanje i nadasve ugodne oku. Blagovaonicu učinite toplom i veselom primjenom jesenskih boja. Kolorit možete istaknuti na stolu i stolicama, tepihu, dekoraciji stola, zidovima i zidnim ukrasima. S obzirom na to da je to mjesto objedovanja i okupljanja obitelji, bitno je da se baš tu osjeti topla atmosfera doma, koju pojačavaju jesenske boje.

Dom u bojama jeseni
ILUSTRACIJA
Dom u bojama jeseni
ILUSTRACIJA