Unikom OsijekUstupljena fotografija
UNIKOM OSIJEK
2.10.2024., 11:00
ZOO VRT OSIJEK

Svjetski dan zaštite životinja i Međunarodni dan timaritelja

Svjetski dan zaštite životinja obilježava se 4. listopada kako bi se podigla svijest o važnosti suosjećajnog odnosa prema svim životinjama. Taj dan, povezan sa svetim Franjom Asiškim, zaštitnikom životinja i okoliša, usmjeren je na promicanje prava i dobrobiti životinja te ističe ljudsku odgovornost za izumiranje mnogih vrsta.

Na Međunarodni dan timaritelja slavimo njihov predani rad u zoološkim vrtovima. Timaritelji se svakodnevno brinu o životinjama, pripremaju hranu, čiste nastambe, treniraju životinje i surađuju s veterinarima, zoolozima i nutricionistima. Njihov posao uključuje i edukaciju posjetitelja te skrb za bolesne i ozlijeđene životinje. ZOO Osijek ima i Oporavilište za strogo zaštićene životinje, gdje se pruža posebna njega ozlijeđenim i iscrpljenim jedinkama.

ZOO Osijek nudi program “Postani timaritelj na jedan dan”, koji omogućuje posjetiteljima da iz prve ruke iskuse rad s životinjama. Program traje 4,5 sati i uključuje pripremu hrane, hranjenje, čišćenje nastambi i edukativni obilazak vrta. Prilagođen je djeci od šest godina nadalje i odraslima, a grupe su ograničene na četiri osobe. Svi sudionici dobivaju majicu, obrok i fotografije kao uspomenu na taj jedinstveni doživljaj.

Rezervacije za program potrebno je napraviti najmanje dva tjedna unaprijed. Preporučuje se prikladna odjeća i obuća, a sigurnosne mjere uključuju prekrivanje oštećenja na koži, zabranu nakita i potpisivanje obrasca o odgovornosti.

Osim toga, ZOO Osijek već godinama nudi mogućnost posvojenja najdraže životinje na godinu dana. Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte!