Cvjetovi bosiljka su pravo blago u vašoj kuhinji
Ljeto je doba godine kada biljke bosiljka imaju najbolji miris i cvatu, pa je prava šteta ne iskoristiti ih na mnoge načine
Ljeto je doba godine kada biljke bosiljka imaju najbolji miris i cvatu. Može se dogoditi da na vašoj biljci opazite cvatove slične klasju, bijele s ljubičastim nijansama: to su cvjetovi bosiljka, koji mogu biti vrlo korisni u kuhinji. Cvjetovi bosiljka mogu se koristiti za pripremu pesta, baš kao što biste koristili listove. To će vašem tradicionalnom pestu dati malo drukčiji okus. Osušeni cvjetovi bosiljka mogu se dodati kupkama za opuštajući, aromatični učinak. Ako volite raditi sapune kod kuće, osušeni cvjetovi bosiljka mogu biti jedinstveni dodatak. Oni daju ne samo lijep miris nego i lijepu teksturu sapunu.
Aromatizirani ocat i ulje
Kako biste napravili ocat ili aromatizirano ulje, stavite cvijeće u staklenku s octom ili maslinovim uljem kako biste napravili jedinstveni preljev. Ostavite da se maceriraju najmanje tri tjedna.
Cvjetove možete koristiti za razne salate, potpuno su jestivi i mogu biti lijepi, šareni i aromatični dodatak. Možete ih koristiti da umacima, rižotima ili juhama dodate dašak dodatnog okusa.
Samljeven u fini začin za razna jela
Suhe cvjetove možete samljeti i koristiti kao začin za salate, juhe, tjestenine, rižoto ili druga jela. Dodaju nježnu aromu i lijepu nijansu boje. Možete ih samljeti u fini prah za aromatiziranje raznih jela.
Buket začinskog bilja u kuhinji
Osušeni cvjetovi bosiljka mogu biti dio buketa začinskog bilja koji možete objesiti u svojoj kuhinji. Ne samo da je dekorativan nego nudi i ugodan miris. Ako volite izrađivati domaće svijeće, osušene cvjetove bosiljka možete dodati u vosak za mirisni učinak.