odvod odvod
pexels
21.8.2024., 20:19
Zaštitite cijevi i uštedite novac

Neke stvari nikada ne ulijevajte u odvod!

Postoje neke stvari koje ni u kojem slučaju ne biste trebali izlijevati u odvod kako biste zaštitili cijevi, uštedjeli novac na popravcima i izbjegli katastrofu. Na prvom mjestu je masnoća, koja se s vremenom taloži u cijevi i na kraju je začepi. Da biste spriječili taj problem, uvijek pustite da se mast prvo ohladi, navodi oatey.com. Također ne biste trebali izlijevati talog kave. Čak i ako ga nema puno, on se s vremenom nakupi, što opet dovodi do začepljenja. Dobra stvar je da talog možete iskoristiti kao prirodno gnojivo za biljke, pa nema potrebe da ga se rješavate preko odvoda.

Vjerojatno vam nikad ne bi palo na pamet da ljuske jajeta mogu biti problematične ako dospiju u odvod. Najbolje je da ih bacite u kantu za smeće. Kora od krumpira, brokula i kuhana tjestenina spadaju u hranu bogatu vlaknima kojoj nije mjesto u odvodu. Kad se ta vrsta hrane razgradi, lijepi se za cijev, što dovodi do začepljenja.

U odvod u kupaonici nikad ne bacajte vlažne maramice ili one za skidanje šminke, iako piše da će se razgraditi. Jedini papirni proizvod koji bi trebao otići u vaš odvod je toaletni papir. Podrazumijeva se da ne biste trebali bacati ni higijenske uloške. Kako biste spriječili zagađenje vode, izbjegavajte ulijevanje proizvoda za čišćenje poput izbjeljivača ili amonijaka.