kuhinja, interijeri, dom
pexels
14.8.2024., 08:16
interijeri: Jednostavna rješenja

Nek vam kuhinja izgleda elegantnije negoli prije

Čak i uz mali budžet i malo truda izgled svake kuhinje može se promijeniti brzo i jednostavno, donosimo pet trikova

Vaša kuhinja hitno treba renovaciju ili vam je jednostavno dosta trenutnog stila uređenja interijera? Što ako ste se pronašli u ovom opisu, ali nemate novca za kompletnu obnovu? Nema problema. Nije vam potrebno potpuno preuređenje da biste tu prostoriju pretvorili u nešto novo i elegantnije. Čak i uz mali budžet i malo truda izgled svake kuhinje može se promijeniti brzo i jednostavno. Skupili smo pet trikova koji će vašu kuhinju učiniti elegantnijom i luksuznijom u tren oka.

Nove ručke

Jedan od najjednostavnijih i najjeftinijih trikova kako bi vaša kuhinja izgledala otmjenije jest promjena ručki. Zamijenite dosadne ručke onima zlatnima, narančastima ili keramičkima. To ne samo što će vašim kuhinjskim elementima i ladicama dati personalizirani dizajn nego će i učiniti da izgledaju mnogo elegantnije.

Zelenilo

Bosiljak, peršin, korijandar, majčina dušica – što god odabrali, ukrasite svoju kuhinju svježim začinskim biljem. Tako će prostor izgledati elegantnije jer će ostaviti dojam da se u njemu odvija pravo kuhanje. Začinsko bilje možete rasporediti u lijepe posude na radnoj ploči ili na polici. Ne zaboravite ga redovito zalijevati!

Urednost

Pretrpana radna ploča može učiniti da čak i najskuplja, luksuzna kuhinja izgleda jeftino i neorganizirano. Stoga držite radne površine bez nepotrebnih predmeta.

kuhinja lampa
pexels

Uložite u rješenja za pohranu kao što su košare, pladnjevi ili posude i u njih razvrstajte najvažnije svakodnevne stvari.

Rasvjeta

Dobra rasvjeta potrebna je u svakoj prostoriji. Pravilno svjetlo često određuje atmosferu i ima znatan utjecaj na raspoloženje. Za kuhinju preporučujemo dojmljivo svjetlo iznad otoka za kuhanje (ako ga imate) ili stola za blagovanje. Uvijek se koristite prekidačem za prigušivanje kako biste prilagodili rasvjetu svojim potrebama.

Samoljepljive tapete

U iznajmljenim stanovima nemate baš puno utjecaja na dizajn kuhinje. Popločena pozadina obično je na mjestu već mnogo godina i vlasnici su malo zainteresirani za njezino renoviranje. Samoljepljive tapete ovdje mogu pružiti rješenje. O kojem god dizajnu se radi, nema ograničenja vašoj mašti, tapetu jednostavno zalijepite preko stare popločene pozadine i cijela kuhinja dobiva moderan izgled – bez potrebe da skidate pločice!