vrt dom
Ustupljena
17.7.2024., 11:34
DETALJI ZA LJETNO OSVJEŽENJE

Kamen i voda daju osjećaj svježine

Ljeto je vrijeme kad nam povišene temperature stvaraju dodatnu potrebu za zrakom

Rasplamsalo ljeto pravo je vrijeme za uvođenje ljetnih detalja i raspoloženja u okruženje doma. Igra vedrih boja na zidovima, podovima, prostirkama, zastorima ili dekorativnim tkaninama, ispunit će prostor i dati mu ljetnu dimenziju.

Kamen i voda

Kamen, kao detalj u interijeru, savršeno će oslikati ugođaj mora ili planine ljeti. Kamen je hladan, postojan i dominantan svojom prisutnošću tako da odabir vrste, boje i načina slaganja snažno utemeljuju karakter prostora. Atraktivni detalji podnih ili zidnih obloga, u interijeru ili eksterijeru, pojačat će ugođaj ljeta i osvježiti ga svojim hladnim doživljajem u prostoru. Poveći komadi kamenja odlično će dopuniti vrtne kreativne izražaje i pojačati dekorativnost samog vrta, terase ili balkona.

Mirisi mora

Ugodnu ljetnu atmosferu pojačat će dekorativno postavljen stol za objedovanje. Razigrani stolnjaci, ukrasne salvete, dekoracije s ljetnim plodovima te ukusna hrana uz dobro društvo garancija su odličnog raspoloženja. Uz malo mašte stol će postati pravi vizualni doživljaj na koga će se nastaviti onaj gurmanski. Dobar objed i ugodnu ljetnu večer začinite mirisima mediteranskog bilja koje asocira na more...

Voda i kamen snažno obilježavaju ljeto, a u prostor unose punoću i svježinu. Motivi vode kroz primjenu akvarija, fontana, malih umjetnih jezera ili bazena u vlastitom dvorištu, naglasit će ljetne ugođaje. Voda je sastavni dio svakodnevnog života, ali nam njezina vizualna prisutnost u neposrednoj blizini za vrijeme ljeta stvara posebno ugodne i opuštajuće doživljaje. Prozračan i dobro osvijetljen prostor doimat će se vizualno veći nego što uistinu jest i stvarati dojam pojačanog komfora i prostornosti.

vrt vrt
Ustupljena

Ležaljke

Ljeto je vrijeme kad nam povišene temperature stvaraju dodatnu potrebu za zrakom i povećanim prostorom kako bi smanjile napetost koja se javlja zbog vrućina. Posebno mjesto izdvojite za vlastiti kutak za sunčanje ili opuštanje. Ugodna ležaljka, smještena prema potrebi u hladu ili popodnevnom suncu, stolić za odlaganje osvježavajućeg pića i dobra knjiga, bit će detalj koji apsolutno odražava ljeto i dane godišnjeg odmara. 

vrt vrt
Ustupljena