Koru od limuna možete iskoristiti za čišćenje kuhinje i kuhinjskog pribora, izradu prirodnog mirisa ili spreja za čišćenje. Možete je i posušiti te pohraniti za poslije. Ako ste cijedili sok od naranče ili grejpa, ostat će vam kore. Dodajte ih u posudu s vodom i kuhajte na laganoj vatri 15 – 30 minuta. To možete ponoviti više puta tijekom dana, kada želite osvježiti dom. Daske za rezanje često su dobra podloga za razmnožavanje bakterija. Pomiješajte jušnu žlicu sode bikarbone s malo vode (ili limunova soka), nanesite pastu na dasku i izribajte je korom limuna. Daska će biti čista i mirisat će na limun. Ovako možete očistiti i druge drvene površine. U posudu s poklopcem ulijte destilirane vode, dodajte koru limuna. Ostavite da odstoji nekoliko sati, procijedite i ulijte u prskalicu. Poprskajte ovim sprejem sve radne površine u kuhinji. J.Kn.