
Suzuki Meet
Potpuno suglasje Japana i najromantičnijeg dijela Istre
Susrete je pohodio velik broj sudionika iz svih hrvatskih regija te Slovenije
Bilo je jako zanimljivo i samo sa strane promatrati: s dolaskom u Kotle, nedaleko od istarskog Huma, kolona Suzukija se zaustavila, zauzela poziciju na kojoj je najmanje smetala golemom broju izletnika koje je sunčana i jako topla subota izmamila u jedno od popularnijih istarskh izletišta i počela sastavljati... nešto. A to "nešto" je u samo nekoliko minuta preraslo u pravi gradić, koji su činili Suzukiji raznih veličina i dobi, kao i 40-ak članova kluba hrvatskih ljubitelja Suzukija iz raznih regija, od Slavonije preko Zagorja do Dalmacije, uključujući i goste iz Slovenije, natkrivene velikom laganom tendom, ispod koje je počeo - "hauba party".
Da bi sve funkcioniralo kako treba, da se na svim pojedinim punktovima doživi ono što je organizacijom bilo i zamišljeno, posebne pohvale idu Katici i Ivanu Žugčiću, kao i Ani i Josipu Kandiću. Iza njih nije bio nimalo lagan zadatak, trebalo je utrošiti puno vremena na razne kontakte, a sve kako bi još jedan "Suzuki-meet" prošao bez problema, i uspjeli su u tome. Nakon toga trebalo je samo Vitare, S-Crosseve, Swiftove dovesti u Istru.
- Mi, slavonski dio ovogodišnjeg susreta u kojem participira mnoštvo Suzukija i njihovih posada, naš smo dio "haube" nazvali "plodovi tora" s obzirom na to da u njemu u najvećem broju participiraju naši suhomesnati proizvodi, dominantno oni kojima je podrijetlo - crna svinja - pojasnio nam je Mirko Vukotić, znani osječki novinar, danas djelatnik AMK-a Slavonac.
Kako smo naglasili, tema ovogodišnjeg susreta bila je Istra, i to njezin najromantičniji te po prirodi i njezinim darovima jako privlačni dio Poluotoka. Sve je, naime, počelo okupljanjem u Roču, temeljito se prošlo Alejom glagoljaša, a veliko zanimanje izazvao je Hum, posebno njegov muzej koji je prije nekoliko godina osmislila i postavila destilerija Aura.
U Kotlima je "hauba party" svojom raskoši, ali i uigranosti prigodom postavljanja, kao i svojim slatko-slanim rasponom, nadišao i vrlo raskošne gastromanifestacije, a putovanje se nastavilo cesticama do mjesta iznad jezera Butoniga. Nezaobilazan dio itinerera bio je i Motovun. Drugi, popodnevni, dio putovanja karavane koja je izazivala veliku pažnju gdje se god pojavila kretao se smjerom Livade - Oprtalj - Zrenj, što je područje kojem se također može dodati pridjev - čarobno, pa putem Saleža i Abrami u Buzet. Cilj ipak nije bio na startu znamenite brdske automobilističke staze na Mostu, nego na njezinu cilju, restoranu Volte u Kozarima. Nedjelja je imala mirniji ritam, ručak u istom restoranu, kojem je prethodilo druženje, kao i upoznavanje s proizvodnom filozofijom jedne od najpoznatijih destilerija Hrvatske i ovog dijela Europe - buzetskom Aurom.