Mazda cx-80

Mazda cx-80

15.10.2024., 07:04
Premium igrač

Nova Mazda CX-80 stigla je u Mazdine salone diljem Europe

Mazdina perjanica spaja japansku estetiku s fleksibilnošću unutarnjeg prostora

Nova Mazda CX-80 stvorena je kako bi konkurirala etabliranim premium markama na europskom tržištu. Nakon lansiranja modela CX-60, nova Mazda CX-80 drugi je od dva nova modela za Europu iz Mazda Large Product Group. S tri reda sjedala, najprostraniji automobil u Mazdinoj europskoj ponudi sada stiže u ovlaštene Mazdine salone u Europi i dostupan je za probnu vožnju.

Vozilo je dostupno u pet razina opreme: Exclusive-line, Takumi, Homura, Takumi Plus i Homura Plus. Razina opreme Takumi nudi luksuznu unutrašnjost s bijelim Nappa kožnim presvlakama, oblogama od javorova drva i prepoznatljivim japanskim "visećim šavovima". S druge strane, razina opreme Homura ima elegantnu crnu unutrašnjost s Nappa kožnim presvlakama i oblogama sa završnom obradom Gun Metal. Vozilo je dostupno u dvije dojmljive nove boje karoserije: artisan red i melting copper.

Unutrašnjost nudi svestranu opremu i korisne značajke, uključujući tri konfiguracije u drugom redu sjedala: klupa za sedam putnika, kapetanska sjedala s prolazom za šest putnika i kapetanska sjedala sa srednjom konzolom za šest putnika. U usporedbi sa CX-60 ima povećan prostor za ramena, prostor za glavu, širi razmak između točaka gdje se nalaze kukovi putnika kada sjede u vozilu i veću udaljenost između prednjeg i drugog reda sjedala.

TRAJNI POGON NA SVE KOTAČE

Mazda CX-80 koristi se AWD platformom s trajnim pogonom na sve kotače koji je usmjereniji prema stražnjoj osovini, nudeći stabilnost i prianjanje pogona na sve kotače uz neutralne karakteristike upravljanja svojstvene pogonu na stražnje kotače. Vozilo se također može pohvaliti izvrsnim kapacitetom vuče od 2500 kg. Spremn je za probne vožnje kupaca.

Mazda CX-80 nudi dva napredna pogonska sustava: e-Skyactiv PHEV i e-Skyactiv D. e-Skyactiv PHEV kombinira Skyactiv-G 2.5 četverocilindrični benzinski motor s izravnim ubrizgavanjem s električnim motorom od 129 kW i 355 V i litij-ionskom baterijom visokog kapaciteta, od 17,8 kWh. Ima impresivnu prosječnu potrošnju goriva prema WLTP-u od 1,6 l/100km i emisiju CO2 od samo 35-36 g/km, s dosegom vožnje samo na električni pogon 60 - 61 km.

e-Skyactiv D motor odlikuje se rednim šesterocilindričnim motorom obujma 3,3 litre sa 254 KS, poboljšanim Mazdinim 48 V blagim hibridnim sustavom (M Hybrid Boost). Od 0 do 100 km/h nudi ubrzanje za 8,4 sekunde i maksimalnu brzinu od 219 km/h. Prosječna potrošnja goriva prema WLTP standardu iznosi 5,7 - 5,8 l/100km, uz emisije CO2 u rasponu od 148 do 151 g/km. 

Mazda cx-80

Mazda cx-80

Mazda cx-80

Mazda cx-80

Mazda cx-80

Mazda cx-80

Mazda cx-80

Mazda cx-80