Renault 4 e-tech electric
RENAULT
7.10.2024., 12:30
Svjetska premijera 14. listopada u Parizu

Otkrivene prve fotografije renaulta 4 e-tech electric

Renault polako otkriva pojedinosti o vanjskom dizajnu Renaulta 4 E-Tech electric, ususret njegovu predstavljanju na pariškom sajmu automobila 14. listopada. Osvijetljena prednja maska i dio krova od tkanine koji se može otvoriti dva su nova prepoznatljiva elementa, u kojima se ocrtavaju karakter, suvremenost i originalnost tog automobila.

Renault 4 pokrenuo je revoluciju na tržištu automobila 1961. godine i postigao kultni status. Bio je to prvi obiteljski automobil Renaulta s motorom smještenim sprijeda i nije imao prijenosni tunel, pa je pod bio ravan. Iznimno prostran i praktičan, automobil je bio savršen za gradsku vožnju, ali i za putovanja izvan grada, radnim danom i vikendom, na posao i na odmor. Bio je to automobil koji je odgovarao svojem vremenu i prostoru te se bez problema uklopio u društvo. Postao je hit preko noći: bio je prvi izbor kupaca u više od stotinu zemalja, te je Renault u konačnici proizveo više od osam milijuna Renaulta 4.

Renault 4 e-tech electric
RENAULT

Renault 4 E-Tech electric jednako je svestran kao i njegov prethodnik. I baš poput njega, stvoren za svoje vrijeme: posve je električan, privlačan na prvi pogled i sasvim suvremen. Dug je 4,14 metara, što ga u B-segmentu čini savršenim partnerom 3,92 metra dugom Renaultu 5. Ima istu platformu, AmpR Small, stvorenu za putnički prostor najbolji u klasi, te okretnost i udobnost bez premca. Renault 4 E-Tech electric proizvodit će se u Maubeugeu, u Francuskoj, a u koncesije stiže 2025.

Duguljastu prednju masku krasi precizan i neprekinut osvijetljeni rub koji okružuji okrugla LED glavna svjetla sa svake strane. Renault 4 E-Tech electric prvi je Renault s osvijetljenim amblemom na sredini maske, a amblem s brojem 4 nježnog sjaja na vratima prtljažnika označuje ime automobila.
Renault 4 E-Tech electric i dalje je opremljen poznatim bočnim prozorima u obliku trapeza, precizno postavljenima iznad stražnjih kotača. Sličnost s oblikom krova izvornog Renaulta 4 očita je. Spojler na stražnjem dijelu krova zanimljiv je dodatak silueti automobila. Kut vrata prtljažnika, koja završavaju izuzetno niskim pragom pri utovaru, jedna je od najprepoznatljivijih značajki Renaulta 4 E-Tech electric.

Renault 4 e-tech electric
RENAULT

Više nema kromiranih odbojnika s gumenim umetcima iz 1960-ih, ali prednji i stražnji odbojnici opremljeni su okomitim zaštitama odbojnika.