Lexus LBX
Daniel Reinhardt/LEXUS
20.8.2024., 07:06
Pouzdanost

Nije samo luksuz razlog zbog čega Lexus osvaja nagrade

Plus: Visok standard proizvodnje, posvećenost detaljima i ulaganja u kvalitetu

Lexus je tijekom godina osvojio brojne nagrade za svoje automobile, koji su prepoznati po vrhunskoj pouzdanosti, dizajnu, performansama i luksuzu. Poznat je po svojoj izuzetnoj pouzdanosti, što je jedan od glavnih razloga zašto uživa veliku popularnost među vozačima diljem svijeta. Višestruka istraživanja, uključujući ona koja provodi J.D. Power i What Car?, redovito svrstavaju Lexus među najpouzdanije automobile na tržištu.

BROJNE NAGRADE I U OVOJ GODINI

I u ovoj godini Lexus se može pohvaliti brojnim priznanjima - zadržao je prvo mjesto u industriji u J. D. Power istraživanju o pouzdanosti vozila u Sjedinjenim Državama, s više od polovine svojih modela koji su osvojili nagrade u svojim segmentima. Nagradama se mogu pohvaliti modeli kao što su Lexus ES, IS, NX i RX.

Lexus je sedam godina zaredom osvojio nagradu za pouzdanost magazina What Car?. Ta je nagrada posebno vrijedna jer se temelji na povratnim informacijama vlasnika automobila, koji redovito izvještavaju o minimalnim kvarovima i izvanrednoj usluzi koju dobivaju u Lexusovim servisima. U istraživanju J. D. Power Vehicle Dependability Study za 2024. godinu Lexus je ponovno zauzeo prvo mjesto u industriji. Studija je analizira probleme koje vlasnici vozila prijavljuju tijekom tri godine vlasništva, a Lexus je dominirao s najmanjim brojem prijavljenih problema u gotovo svim svojim modelima.

Pouzdanost Lexusa proizlazi iz visokih standarda proizvodnje, posvećenosti detaljima i kontinuiranog ulaganja u kvalitetu, što rezultira vozilima koja su dugotrajna, sigurna i izuzetno pouzdana​.

Lexus LBX
Daniel Reinhardt/LEXUS

Lexus LBX, kompaktni SUV, magazina What Car? ove je godine proglasio Automobilom godine i Malim SUV-om godine. To je priznanje rezultat Lexusove kombinacije hibridne učinkovitosti i luksuza po konkurentnoj cijeni. Lexus je reputaciju izgradio ne samo na kvaliteti automobila nego i na vrhunskoj korisničkoj podršci, koja se smatra jednom od najboljih u automobilskoj industriji. Njegova filozofija "omotenashi", koja u japanskoj kulturi označava vrhunsku gostoljubivost i posvećenost detaljima, temelj je pristupa korisničkoj podršci.

Lexus LBX, captured on 29.11.2023 in Valencia, Spain. Photo: Daniel Reinhardt for LEXUS
Daniel Reinhardt/LEXUS

Ta filozofija znači da se Lexus trudi razumjeti potrebe svakog kupca i prema svakome se odnosi s poštovanjem i pažnjom. Kupci često hvale Lexusove prodajne i servisne centre zbog njihove profesionalnosti, brzine u rješavanju problema i spremnosti da idu iznad i dalje kako bi osigurali zadovoljstvo kupaca.