Mazda MX-5
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
6.8.2024., 08:22
Slavljenički model za 2024.

Stigla je nova Mazda MX-5, 35 godina uživanja u vožnji

Mazda MX-5 najprodavaniji je (1,25 milijuna) sportski dvosjed svih vremena

Mazda MX-5 slavi 35 godina od svog predstavljanja. Novi model MX-5 za 2024. godinu sada je dostupan na svim ovlaštenim Mazdinim prodajnim mjestima diljem Europe. Ovaj automobil, koji već tri desetljeća redefinira užitak u vožnji, savršen je izbor za rashlađujuću ljetnu vožnju.

Mazda MX-5
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Od svog debija na sajmu automobila u Chicagu u veljači 1989. godine Mazda MX-5 postala je sinonim za užitak u vožnji, utjelovljujući duh laganih, zabavnih roadstera. Tijekom godina MX-5 je evoluirala, ali je ostala vjerna svojoj osnovnoj filozofiji - pružanju neusporedivog iskustva vožnje. S više od 1,25 milijuna prodanih primjeraka, ova Mazda drži Guinnessov svjetski rekord kao najprodavaniji sportski automobil dvosjed. Otkad je Bob Hall koncipirao ovaj model, putovanje Mazde MX-5 bilo je ispunjeno inovacijama i strašću. Svaka generacija donijela je nova poboljšanja, zadržavajući lagani, okretni duh koji definira MX-5.

Mazda MX-5
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Model MX-5 za 2024. godinu nastavlja tradiciju s profinjenim dizajnom i naprednim značajkama. Istaknute značajke uključuju nove dizajnerske elemente: Suptilna ažuriranja dizajna uključuju napredna LED prednja svjetla, poboljšana stražnja svjetla i novu opciju boje "Aero Grey Metallic", uz šest drugih boja. Poboljšane su sigurnosne značajke, najnoviji model ima sveobuhvatan niz sigurnosnih sustava, uključujući sustav upozorenja na izlazak iz traka (LDWS), pomoć pri naglom kočenju i novi sustav ublažavanja jačine sekundarnih sudara.

Tu je i napredni infotainment, ažurirani Mazda Connect infotainment sustav sada ima 8,8-inčni zaslon u boji osjetljiv na dodir, bežičnu integraciju pametnih telefona i poboljšanu kvalitetu stražnje kamere. Poboljšanja su na performansama. Uvođenje DSC-Track moda za optimiziranu vožnju unutar traka i novi asimetrični diferencijal s ograničenjem proklizavanja uparen s motorom Skyactiv-G 2.0 snage 184 KS.

DVA MOTORA ZA

VRHUNSKU VOŽNJU

S osnovnim 1,5-litrenim benzincem MX-5 razvija 130 KS, dok snažniji, 2.0-litreni benzinac daje 184 KS i serijski dolazi opremljen diferencijalom s mehanički ograničenim proklizavanjem. MX-5 s mekanim krovom i Skyactiv-G 2.0 motorom od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,5 sekundi (RF za 6,8 sekundi) te dostiže maksimalnu brzinu od 219 km/h (220 km/h za RF).

Najnoviji skup fotografija ovog nevjerojatnog ljetnog automobila snimljen je u blizini Zadra. Jedinstveni krajolik grada pružio je savršeno iskustvo vožnje, ističući sve sposobnosti modela MX-5.

Mazda MX-5
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA