29.7.2024., 11:41
Park inkluzivne mobilnosti

Toyotino rješenje za vožnju tijekom Olimpijskih igara

Toyota se dobro pripremila za Olimpijadu i Paraolimpijadu, pa je u srcu Pariza otvorila Park inkluzivne mobilnosti. U parku su izložena različita rješenja mobilnosti koja otvaraju mobilnost za veći broj ljudi. "Vrlo smo ponosni što otvaramo Toyota Mobility Park, kao svjetski partner Igara za mobilnost, želimo pridonijeti stvaranju inkluzivnijeg i održivijeg društva kroz mobilnost. Park inkluzivne mobilnosti Toyota dio je izložbe naše vizije "sreća za sve" i Misije "Mobilnost za sve" te naših rješenja koja imaju za cilj učiniti mobilnost dostupnom i ugodnom za sve. Nadamo se da će posjetitelji naučiti više o inkluzivnoj mobilnosti, zabaviti se i biti inspirirani Parkom", rekao je Yoshihiro Nakata, predsjednik i izvršni direktor Toyota Motor Europe.

- Park inkluzivne mobilnosti Toyota izložba je kako tehnologija i pristupačnost mogu ići ruku pod ruku te kako Olimpijske i Paraolimpijske igre mogu potaknuti pozitivne promjene u društvu. Sjajno je vidjeti sva inovativna inkluzivna rješenja koja Toyota donosi na Igre na jednom mjestu. Njihova posvećenost svojoj viziji pružanja Mobilnosti za sve na Parizu 2024. i šire doista dolazi do izražaja u ovom naporu - rekao je Andrew Parsons, predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora.

Toyotina baterijska električna vozila kao što je Accessible People Mover (APM) dizajnirana su za prijevoz sportaša i gledatelja u atletskom selu i natjecateljskim mjestima te oko njih. Rješenja za mikromobilnost za posljednju milju su C+Walk S, C+Walk T i Yosh-E. To su kompaktni i jednostavni uređaji koji mogu pomoći osobama s različitim teškoćama za mobilnost u urbanim sredinama i koriste se tijekom Pariza 2024. Inovativna rješenja za mobilnost stvorena su od partnera i startupova koje Toyota podržava, poput samobalansirajućeg osobnog transportera Genny ili prvog svog tipa sustava kočenja za invalidska kolica od strane Eppura.

Tehnologija vodikovih (H2) uložaka, koja donosi vodikovu energiju u svakodnevni život – i teretni bicikl na vodikove uloške kako bi pokazali ovu tehnologiju. "Oduševljeni smo što možemo pozdraviti Park inkluzivne mobilnosti Toyota u Parizu, gradu koji je posvećen promicanju zelene i inkluzivne mobilnosti za sve", rekao je Pierre Rabadan, zamjenik gradonačelnika Pariza zadužen za Olimpijske i Paraolimpijske igre, sport i Seinu.