Opel Frontera

Opel Frontera

15.7.2024., 14:36
Opelov SUV

Fronterin povratak korijenima sada u modernijem formatu

Stiže s tehnologijom hibridnog pogona od 48 V ili u potpuno električnoj izvedbi

U Hrvatsku je stigla nova Opel Frontera, koja je sada postala kompaktni SUV. Novi Opelov SUV bit će dostupan s dva pogonska sklopa - potpuno električni i hibridni. Nova Frontera donosi inovacije koje su u skladu s Opelovim najnovijim težnjama, posebno kad govorimo o vrlo originalnom dizajnu.

Nova Frontera dostupna je s tehnologijom hibridnog pogona od 48 V ili u potpuno električnoj izvedbi. Opcija Hybrid dolazi s 1,2-litrenim turbobenzinskim motorom snage 100 KS, a radi u kombinaciji s električnim motorom snage 28 KS i elektrificiranim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa i dvostrukom spojkom pa su potrošnja goriva i emisije CO 2 znatno manji u usporedbi s modelom s uobičajenim pogonom. Osim toga, Frontera Hybrid također će biti dostupna s 1,2-litrenim turbobenzinskim motorom snage 136 KS.

Opel Frontera

Opel Frontera

Nova Opel Frontera ističe se već na prvi pogled zahvaljujući upečatljivom dizajnu. Sve varijante novog modela ponosno nose novu Opelovu "munju" u središtu Opel Vizora. Istaknuti lukovi kotača i pragovi, kao i privlačan C-stup dodatno naglašavaju robustan karakter vozila. Suvremena vanjština usredotočena je na bitno, a to se načelo dizajna neprimjetno preslikava u unutrašnjosti. Vozač i putnici gledaju na kokpit koji krasi novi upravljač i dva široka zaslona veličine 10 inča.

Opel Frontera

Opel Frontera

Frontera također dolazi s brojnim praktičnim značajkama u osnovnoj opremi, uključujući inovativnu postaju za pametne telefone. Prtljažnik može primiti više od 450 litara prtljage ili čak do 1600 litara s preklopljenim sjedalima. S druge strane Frontera opcijski može imati i sedam sjedala kad je pak spremnost za prihvat prtljage minimalna. Ljubitelji prirode mogu naručiti novu Fronteru s krovnim nosačima i krovnim šatorom s ljestvama koji su posebno osmišljeni za ovaj SUV dok se krov Frontere može opteretiti sa do 240 kilograma. Duljina Frontere je 4380 mm, širina 1795 mm, visina 1627 mm.

CIJENE FRONTERE JOŠ SU NEPOZNATE

Cijene još uvijek nisu poznate. Dio razloga je što se početak prodaje ovog zanimljivog i nadasve modernog Opelova automobila očekuje tek krajem ove godine. Na njemačkom tržištu cijena potpuno električne Frontere Electric niža je od 30 tisuća eura. Cijena Frontere Hybrid u Njemačkoj nije veća od 25 tisuća eura. Hrvatske cijene bit će objavljene tijekom jeseni.

Kupcima su također jasno predstavljene razine opreme nove Frontere. Pridošlica će biti dostupna kao Frontera ili Frontera GS. Čak je i osnovna izvedba novog modela bogato opremljena.