epaselect epa11296723 A car hauler truck transports three new Tesla Cybertrucks on a freeway in Rancho Cucamonga, California, USA, 18 March 2024 (Issued on 23 April 2024). Tesla has recalled all 3,878 of their Cybertrucks due to a faulty accelerator pedal which can become trapped, according to a statement by the US National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). EPA/JOHN G. MABANGLO
EPA
15.7.2024., 14:26
Kažu u Tesli da je sve besplatno

Cybertrucku mijenjaju jedan motor

Neobičan poziv stigao je vlasnicima Cybertrucka iz Tesle kako će im biti omogućena besplatna zamjena jednog od elektromotora, i to manje od godinu dana nakon izlaska novog modela na ceste u SAD-u. Priopćeno je kako nije riječ o sigurnosnom problemu, nego da je jedini motiv povećanje efikasnosti Cybertrucka. Dodali su kako vožnja Cybertrucka nije ni na koji način opasna, ali da ugradnja novog motora omogućuje napredak glede efikasnosti i pouzdanosti.

Mora se priznati kako je riječ o neobičnoj odluci. Ažuriranje softvera već je postalo uobičajeno, ali zamjena motora na vozilu koje je već na putu je čudna. Za sada se ne zna koliko će Cybertruckova dobiti novi motor. Kruže glasine kako je Tesla pronašao probleme i da ih želi riješiti prije nego što vijest iziđe u javnost. No iz Tesle poručuju kako im je jedini cilj raditi na stalnim poboljšanjima svojih vozila i pronalaženju još naprednijih rješenja, prenosi "Motor 1".