Pravila komentiranja

Pravila komentiranja

Glas Slavonije novinsko-nakladničko društvo d.d. Osijek


Komentiranje na portalu Glasa Slavonije regulirano je ovim Pravilima komentiranja. Smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s Pravilima komentiranja koji su na snazi, te da su ih razumjeli i prihvatili u cijelosti.


Pravila komentiranja

Komentiranje sadržaja na portalu glas-slavonije.hr omogućeno je svim korisnicima koji imaju otvoren profil na stranici facebook.com, ili otvorene račune na jednom od servisa: Yahoo, AOL, Hotmail.


Svaki korisnik ima pravo koristiti jedan facebook profil. Korištenje više profila može dovesti do zabrane komentiranja putem svih profila.


Korisniku se pristup komentiranju može onemogućiti bez prethodnog upozorenja.


Administratori zadržavaju pravo cenzuriranja postova.


Strogo je zabranjeno veličanje totalitarnih režima, govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili spolnoj osnovi i psovke. Kršenje ovog pravila može rezultirati zabranom komentiranja sadržaja portala.


Prijetnje drugim korisnicima, subjektima novinarskog teksta ili članovima redakcije su zabranjene i podložne kaznenom progonu.


Postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, moralno upitnog i uvredljivog sadržaja je zabranjeno.


Strogo je zabranjena uporaba tzv. keyjeva, hackova, crackova ili drugog materijala ilegalne prirode, uključujući ilegalne stranice za download.


Zabranjeno je oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatnih informacija vezanih za tekst.


Zabranjeno je vrijeđanje i omalovažavanje drugih korisnika, novinara ili administratora.


Spamanje nije dopušteno i može rezultirati zabranom pristupa komentarima.


Pisanje velikim slovima smatra se vikanjem te se neće tolerirati, osim u slučaju kad se velika slova koriste za naglašavanje ili isticanje dijelova posta.


Zabranjeno je lažno predstavljanje ili izdavanje za člana redakcije.


Zabranjen je unos komentara koji nemaju vidljivih poveznica s temom koja se komentira. Svaki komentar koji se ne odnosi isključivo na temu članka bit će obrisan bez pojašnjenja.


Ova pravila vrijede za sve postojeće i nove korisnike. Glas Slavonije zadržava pravo retroaktivne primjene ovih pravila.


U Osijeku, 08. kolovoza 2012. godine