Mozaik
USUSRET 64. SPLITSKOM FESTIVALU

Sve pjesme na streaming servisima
Objavljeno 11. lipnja, 2024.
Splitski festival jedan je od vaćih simbola grada pod Marjanom, kroz svoju je povijest ostavio ozbiljan trag u hrvatskoj glazbenoj industriji. Cijelo ovogodišnje festivalsko izdanje možete poslušati na streaming platformama i na radijskim postajama, a fizičko izdanje uskoro će se naći u prodaji na dva CD-a s pjesmama sa Završne natjecateljske večeri. Za tu večer stručni žiri odabrao je 23 skladbe, koje će izvesti: Nenad Vetma, Dženan Lončarević, Saša Jakelić, Šimun Ševerdija, Dean Dvornik, Mucalo, Gavrani, Nataša Reić Matković, Lorenza Puhar Lola, Romana, Oliver J. Berekin, Goran Ivas & Superstary, Hrvoje Burazer Pavešković, Ibrica Jusić, Klapa Cesarice, Jurica Pađen i Aerodrom, Ružica Čović, David Glibo, Bon Voyage, Tena Vodopija, Dražen Žanko i Stijene.

Od zagrijavanja uz međunarodnu blues-poslasticu, gala koncerta TBF-a s jazz-orkestrom do proslave jubileja Tea Trumbića i završne večeri s 23 nove skladbe, od 2. do 7. srpnja organizatori i brojni izvođači u četiri će večeri na Prokurativama ponuditi uistinu bogat program za svakoga, od bluesa i jazza do starih bezvremenskih hitova i novih skladbi.

Splitski festival 64. godinu zaredom njeguje tradiciju, a istodobno involvira modernu produkciju i prati trendove. Svekolika prisutnost festivala i njegova vidljivost daju priliku već poznatim autorima da prezentiraju svoje nove projekte, te je odlična odskočna daska za mlade izvođače koji se predstavljaju novim singlovima. Od popa preko rocka do predstavnika zabavnog izričaja, i ove godine festival pokriva široku paletu žanrova i godišta. Na Prokurative donosi različita domaća i strana imena, a poštovanjem tradicionalnih želi stvoriti i nove umjetničke vrijednosti koje će festivalu dati dodatni sjaj.

T.K.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana