TvObzor
IZBORE ZA EUROPSKI PARLAMENT MOŽETE PRATITI NA NOVOJ TV

Informativne emisije tijekom dana te večernji specijal
Objavljeno 7. lipnja, 2024.
Gosti u studiju bit će Ivana Petrović, Boris Jokić i Marijana Grbeša Zenzerović, uz gostujuću komentatoricu Gabrijelu Kišiček

Građani u nedjelju, 9. lipnja, izlaze na još jedne izbore – one za Europski parlament. Birači diljem zemlje odlučuju kojih 12 zastupnica i zastupnika odlazi na mandat u Bruxelles, a Nova TV tijekom cijelog dana donosi informativne emisije u kojima prati tijek izbora. Prve vijesti posvećene europarlamentarnim izborima kreću već u 14 sati, a novu dozu svježih informacija donose Vijesti u 17 sati. Dnevnik Nove TV kreće u 18 sati, a tijekom njega – točno u 19 sati – bit će objavljene i izlazne ankete, s prvim procjenama rezultata.Izborni program potom se nastavlja u 21.45 u specijalu koji urednički potpisuje Željka Gulan, a vodi uigrani dvojac Sabina Tandara Knezović i Hrvoje Krešić. Iz Bruxellesa će najnovije i najrelevantnije informacije donositi reporterka vanjske politike Jasmina Bojić, a gosti u studiju bit će Ivana Petrović, urednica vanjske politike i politička komentatorica Nove TV, Boris Jokić, viši znanstveni suradnik Instituta za društvena istraživanja te Marijana Grbeša Zenzerović, profesorica na Fakultetu političkih znanosti. Gostujuća komentatorica bit će i Gabrijela Kišiček, stručnjakinja za komunikaciju.

- Izbori za europski parlament često padaju u drugi plan, što je pomalo nepravedno, ali i razumljivo. Nije Hrvatska u tome usamljena, u svim državama članicama Europske unije “domaća” politika ima prioritet. No ono o čemu se razgovara i odlučuje u Europi nas se itekako tiče, i to na svakodnevnoj razini - od propisa o čepovima na plastičnim bocama ili punjačima za mobitele pa sve do raspodjele novca iz europskih fondova ili useljeničke politike, odnosno režima na granicama - prokomentirao je Hrvoje Krešić i dodao: “Stoga ćemo cijelu večer paralelno pratiti dvije razine: prije svega naravno, što se događa u Hrvatskoj, i to ne samo kako bismo saznali tko će predstavljati naše interese u Bruxellesu nego i zato što uspjeh ili neuspjeh stranke na europskim izborima može dovesti do ozbiljnih potresa na domaćoj političkoj sceni, a potom i što se događa u ostatku Unije, kako bismo saznali kako će izgledati raspored mandata u samom Europskom parlamentu, tko će biti u poziciji formirati većinu te što će to značiti za samu Europu i smjer kojim će se kretati u budućnosti.”

Bogat i zanimljiv izborni program najavljuje i Sabina Tandara Knezović: “U nedjelju odlučujemo u kojem će smjeru ići europske politike i kako će izgledati zakoni koji nas se itekako tiču, stoga ne sumnjam da je pred nama još jedna napeta izborna večer. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se rezultati nedavno održanih parlamentarnih izbora odraziti na ove – u studiju ćemo ugostiti stručne i relevantne komentatore s kojima ćemo analizirati izborne rezultate, slikom ćemo ići u Bruxelles te iz minute u minutu pratiti atmosferu u stožerima, odakle će se uključivati naši reporteri.” D. Miklić
“Demontaža” i “Krešendo”
Ususret europarlamentarnim izborima, Nova TV nastavila je s dva uspješna formata – debatom “Demontaža” Sabine Tandare Knezović i podcastom “Krešendo” Hrvoja Krešića. Dvije predizborne “Demontaže” sučelile su predstavnike pet najvećih stranaka – HDZ, SDP, Most, Možemo! i Domovinski pokret, i to na različite teme - od sigurnosnih pitanja, preko demografskih i ekonomskih politika, a gledatelji su imali priliku čuti kako o ovim temama promišljaju i koje stavove imaju kandidati za Europski parlament.

Možda ste propustili...

“HORIZONT: AMERIČKA SAGA - PRVO POGLAVLJE” U KINIMA KRAJEM LIPNJA

Stiže epski vestern Kevina Costnera

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVA EPIZODA NA RASPOREDU JE 17. LIPNJA

“Metropolitanci” ponovno na HRT-u

2

EXIT IMA VJEROJATNO NAJJAČI OVOGODIŠNJI ELEKTRONSKI LINEUP NA SVIJETU

Od legendi do predvodnika nove generacije

3

IVAN DORIAN MOLNAR

Spreman sam raditi koliko god treba, i na Euru i na Olimpijskim igrama