Osijek
53. ZMAJEVI NAD GRADOM

Zmajada okupila čak 2000
djece i njihove roditelje
Objavljeno 26. svibnja, 2024.
Manifestacija je održana u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka i Aerokluba Osijek
Tradicionalna manifestacaja Zmajevi nad gradom, popularna Zmajada, održana jučer 53. put na sportskom aerodromu Osijek - Čepin, u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka i Aerokluba "Osijek", okupila je gotovo 2000 djece i njihovih roditelja.

- Za ovu obiteljsku manifestaciju namijenjenu učenicima osnovnih škola i njihovim roditeljima pripremili smo 2000 zmajeva i gotovo sve smo podijelili. Za učenike smo pripremili četiri natjecanja: natjecanje u visini leta zmaja, natjecanje s klizačima, natjecanje s raketama i natjecanje u kreativnosti izrade zmaja. U toj posljednjoj kategoriji natjecatelji donose komisiji svoje zmajeve koje su izradili kod kuće. Ti zmajevi ne moraju letjeti, ocjenjuje se inovativnost, kreativnost i način izrade zmaja - kaže voditeljica Centra tehničke kulture Osijek.

Prostor aerodroma, livada na kojoj se odvijala Zmajada, izgledao je doista prekrasno, prepun djece i roditelja koji trče sa svojim zmajevima, a posebno lijep bio je pogled na plavo nebo puno šarenih zmajeva.

Nakon natjecanja slijedilo je ocjenjivanje, dodjela nagrada i proglašenje pobjednika. Najvrjednija nagrada dodijeljena je u visini leta zmaja, a to je električni romobil.

Uz natjecateljski dio Centar tehničke kulture organizirao je za sve posjetitelje i popratni program, u sklopu kojega je bila izložba starih automobila, oldtimera, i izložba motora Moto kluba Osijek. Svoje štandove imali su Gradsko društvo Crvenog križa i policija. Moto klub Osijek bio je suorganizator, a Grad Osijek pokrovitelj 53. Zmajade.

Vesna Latinović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana