Regija
SUDJELOVALO VIŠE OD 700 UČENIKA

Vinkovački maturanti velikim
šokačkim kolom proslavili zadnji
dan srednjoškolskog obrazovanja
Objavljeno 24. svibnja, 2024.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Već tradicionalno, vinkovački maturanti Norijadom proslavljaju posljednji dan svog srednjoškolskog obrazovanja, a ove je godine bilo više od 700 maturanata iz svih vinkovačkih srednjih škola, Nakon što su na središnjem vinkovačkom Trgu, onom koji nosi ime bana Josipa Šokčevića, jedinog bana rođenog u Vinkovcima, zaplesali veliko šokačko kolo, uputili su se u dugoj koloni pjevajući i zviždući zvždaljkama, uz pratnju policije, do parka Lenije gdje je održana organizirana Norijada.

Maturanti su nosili majice s maštovitim natpisima i mnogi od njih će se natjecati za nagrade koje slijede najoriginalnijim porukama.

- Maturanti su uvijek veseli, svako na svoj način. Ovdje imamo odličnu glazbu, smatram da je sve ukomponirano u odličnu večer koju će pamtiti do kraja života - kaže Mario Kokaj, organizator Šokačkog kola.

Marija Cvitić, učenica Srednje strukovne škole smjer turističko-hotelijerski komercijalist, kaže kako su četiri godine brzo prošle i da je sretna što je završio jedan djelić njezinog života. Spremna je krenuti u novu avanturu.

- Planiram upisati fakultet i nastaviti školovanje, a uz to planiram raditi kako bih se usavršila u smjeru turizma. Turizam daje mnogo mogućnosti za napredovanje pa sam sigurna da će posla uvijek biti. Posljednje srednjoškolske dane proveli smo u zajedništvu, uz puno pjesme i plesa. Teška je pomisao da se rastajemo nakon četiri godine, bilo nam je lijepo i bili smo jedna prava mala obitelj. Proživjeli smo lijepe i manje lijepe trenutke, ali pamtit ćemo samo one najbolje – rekla je Marija.

Florijan Špoljarić, učenik Poljoprivredno šumarske škole, smjer šumarski tehničar, kaže kako je ovaj dan prepun osjećaja jer im se život na neki način mijenja, prijatelji iz srednje škole se rastaju, neki će početi raditi, dok će drugi nastaviti obrazovanje.

- Osobno planiram otići na Šumarski fakultet, to mi je bila želja otkako sam upisao srednju školu – povjerio nam je Florijan.M.Flego

Možda ste propustili...

UZ DAN GRADA NAŠICA

Održan koncert

KOMEMORACIJA NA CRNOM POTOKU

Sjećanje na žrtve Križnog puta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DUNAV KOD BATINE POČEO OPADATI

Za najviše tjedan dana povratak na Zeleni otok

2

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo
200 riba teških skoro tonu

3

JESTE LI SE SJETILI NA VRIJEME?

Stiže toplinski val, a instalateri
klima-uređaja dijele odbijenice