Sport
U MAKSIMIRU ČISTKA MAMIĆEVA KADRA

Vlatka Peras odlazi, i to bez ikakve otpremnine
Objavljeno 24. svibnja, 2024.
Dinamo nastavlja čistku kadra Zdravka Mamića iz kluba. Nakon što je Izvršni odbor Dinama smijenio Vlatku Peras s dužnosti predsjednice Uprave, vodstvo Modrih je u petak i službeno potvrdilo tu odluku. Dinamov dopredsjednik i član Izvršnog odbora Dubravko Skender naglasio je kako Peras odlazi "zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa i nema pravo na otpremninu".

- Nakon rasprave o dostavljenom mišljenju angažiranog odvjetničkog ureda, IO kluba donio je dvije odluke. Prva je odluka o razrješenju Vlatke Peras s pozicije predsjednice uprave GNK Dinamo, čime prestaju sve njezine odgovornosti i prava kao predsjednice uprave. Druga je odluka ona o izvanrednom otkazu ugovora o radu radnice Vlatke Peras zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa i druge osobito važne činjenice zbog čega uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih stranaka nastavak radnog odnosa nije moguć. Sukladno zakonu Vlatka Peras ne ostvaruje prava na otkazni rok ni otpremninu. Zbog zaštite interesa obiju strana detalje vam ne mogu iznijeti - naglasio je dopredsjednik kluba.

Skender je naglasio kako se radi o izvanrednom otkazu, ali i istaknuo kako ne može "prejudicirati hoće li ona sudskim putem pokušati zatražiti neka svoja prava."

Peras se nije dala iz kluba, navodno je za napuštanje mjesta predsjednice Uprave kluba tražila golemu otpremninu, međutim pokazana su joj izlazna vrata i odlazi, i to bez ikakve otpremnine. Peras je bila dugogodišnja vjerna suradnica nekadašnjeg šefa zagrebačkog kluba Zdravka Mamića, poslije i njegova produžena ruka za koju se govorilo da radi ono što šef iz Međugorja naredi, no za takve očito više nema mjesta u Maksimiru. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana