Regija
POŽEŽANI U SURADNJI S UDRUGOM „MARIJINI OBROCI“

Bogati i veseli školski
sajam za gladnu djecu
Objavljeno 23. svibnja, 2024.

POŽEGA – OŠ Antuna Kanižlića 12. godinu zaredom provodi projekt „Gladnoj djeci za školski obrok“. Projekt se ostvaruje u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska koja je dio velikog međunarodnog projekta Mary’s meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta, zahvaljujući donacijama i pomoći volontera, osigurava jedan obrok dnevno izgladnjeloj djeci na rubu najtežeg siromaštva. „Marijin obrok“ djeci je najčešće jedini obrok u danu.

U okviru školskoga projekta volonteri Marijinih obroka Hrvatska, uz pomoć učitelja, učenika i roditelja, 11. godinu zaredom organiziraju i humanitarni sajam u školskom dvorištu. U zamjenu za donaciju ponuđeni su najrazličitiji predmeti, knjige, igračke, sadnice cvijeća, kolači i sl. U sklopu sajma organizirane su i igraonice, humanitarni frizerski salon i kreativne radionice, a pozvani su i građani kako bi pomogli da mladi humanitarci sakupe donacije za svoje vršnjake u najsiromašnijim dijelovima svijeta.

Svoj doprinos i podršku sajmu dali su ravnatelji ostalih osnovnih škola, direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović-Svoboda, Fakultet turizma i ruralnog razvoja, Poljoprivredno- prehrambena škola Požega i Obrtnička škola Požega. (B.S.T.)

Možda ste propustili...

ODRŽAN 4.:BRUT - BARANJA RURAL TRAIL

Više od stotinu biciklista pedaliralo je planinom

ZASLUŽNIMA ĆE URUČITI I DVA SREBRNA GRBA I DVIJE ZAHVALNICE

Dobitnik Zlatnog grba Grada KK Županja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JAVNOLINIJSKI PRIJEVOZ DOSTUPAN SVIMA

Prodaja prijevoznih karata porasla 91 %

2

OSNOVNE ŠKOLE ŽUPANJSKE POSAVINE

Ispratili su 292 osmaša, upisali 286 prvašića, za sada ukupno 2236 đaka

3

LJETNI VOZNI RED

Autobus vozi i do Gradskih bazena