TvObzor
POSTAPOKALIPTIČNA AVANTURA “FURIOSA: POBJEŠNJELI MAX SAGA”

Putovanje u samo srce prašnjavog kaosa
Objavljeno 24. svibnja, 2024.
Dok se dva tiranina bore za dominaciju, Furiosa mora preživjeti mnoge izazove i sukobe u pustoši te pronaći svoj put kući

Dok se svijet raspadao, mladu Furiosu otimaju i ona pada u ruke horde predvođene Gospodarom Dementusom. Prolazeći kroz pustoš, nailaze na naselje Citadela, kojim vlada Besmrtni Joe. Dok se dva tiranina bore za dominaciju, Furiosa mora preživjeti mnoge izazove i sukobe u pustoši te pronaći svoj put kući. Jedna od najpoznatijih postapokaliptičnih akcijskih franšiza, “Pobješnjeli Max”, dobila je svoj peti film, naslovljen “Furiosa: Pobješnjeli Max saga” (“Furiosa: A Mad Max Saga”), koji je stigao u domaća kina te gledatelje odvodi u samo srce prašnjavog, nasilnog kaosa ispunjenog mirisom benzina.Budući da je prošlo 30 godina od trećeg filma, za “Divlju cestu” Mel Gibson nije se vratio ulozi koja mu je pokrenula karijeru jer je, kako je i sam rekao, prestar za to, pa je ulogu Maxa Rockatanskog preuzeo Tom Hardy. Njemu se pridružila Charlize Theron kao Imperator Furiosa, najveća ratnica Citadele i vozačica ratne cisterne u službi Besmrtnog Joea. Misteriozna, odlučna i veoma sposobna, o Furiosi se nije znalo puno toga, što će novi nastavak promijeniti. Kad je “Divlja cesta” počela sa snimanjem, redatelj i scenarist George Miller imao je kompletnu priču o Furiosi, tko je ona i odakle potječe, praktički gotov scenarij s kojim je Charlize Theron bila upoznata i znala je tko je njezin lik. U filmu iz 2015. nikad nije točno objašnjeno kako je izgubila ruku, što je zapravo Zeleno mjesto Mnogih majki, odakle Furiosa potječe i čime se uopće bavi, te kako je Citadela postala toliko veliko naselje.

Charlize Theron osvojila je publiku u “Divljoj cesti”, no za samostalni uradak o njezinu liku uloga mlade Furiose pripala je Anyi Taylor-Joy, izabranoj zbog svoje izvedbe u “Posljednjoj noći u Sohou”, koja je oduševila Millera. Dok je najopakiji bad guy u “Divljoj cesti” bio Besmrtni Joe, on ovdje ipak nije glavni negativac, iako je jednako nemilosrdan. Chris Hemsworth kao Gospodar Dementus za mladu Furiosu najveća je opasnost jer je njegova banda ona koja ju otme iz mjesta odakle potječe i postavi ju na put da postane ono što je u “Divljoj cesti”. Gospodar Dementus novi je lik u svijetu “Pobješnjelog Maxa”, no neki svoje uloge iz “Divlje ceste” ponavljaju i u “Furiosi”. Nathan Jones ponovno je Rictus Erectus, najmlađi sin Besmrtnog Joea i nasilna gromada od čovjeka, dok se Angus Sampson vratio ulozi Organic Mechanica, doktora iz Citadele. Hugh Keays-Byrne, koji je glumio Besmrtnog Joea, nažalost je preminuo 2020. te je ulogu preuzeo Lachy Hulme, a u ostalim ulogama su Charlee Fraser, Tom Burke, Darcy Bryce, Alyla Browne, Goran D. Kleut, Florence Mezzara i Josh Helman. D.M.
Možda ste propustili...

“HORIZONT: AMERIČKA SAGA - PRVO POGLAVLJE” U KINIMA KRAJEM LIPNJA

Stiže epski vestern Kevina Costnera

EXIT IMA VJEROJATNO NAJJAČI OVOGODIŠNJI ELEKTRONSKI LINEUP NA SVIJETU

Od legendi do predvodnika nove generacije

SLOVENIJA - ZEMLJA PRIRODNIH LJEPOTA

Nevjerojatan biljni i životinjski svijet

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVA EPIZODA NA RASPOREDU JE 17. LIPNJA

“Metropolitanci” ponovno na HRT-u

2

EXIT IMA VJEROJATNO NAJJAČI OVOGODIŠNJI ELEKTRONSKI LINEUP NA SVIJETU

Od legendi do predvodnika nove generacije

3

IVAN DORIAN MOLNAR

Spreman sam raditi koliko god treba, i na Euru i na Olimpijskim igrama