Kultura
HDLU VINKOVCI

Dvije likovne kolonije
Objavljeno 23. svibnja, 2024.
Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Vinkovci organiziralo je ovih dana dvije likovne kolonije, jednu u Privlaci, na Danima Ivana Domca, i na Otočkim virovima u sklopu 31. festivala glumca. U sklopu manifestacije Dani Ivana Domca održana je jednodnevna likovna kolonija HDLU-a Vinkovci. Nakon posjeta grobu slikara Ivana Domca umjetnici su na imanju Domac stvarali svoje radove, sudjelovalo je 11 umjetnika, sve članovi HDLU-a Vinkovci, koji su stvorili 20 likovnih djela u tehnikama ulje na platnu, ulje na staklu, akril i suhi pastel.

- Uz uvijek prekrasan ambijent i opušteno druženje koje su nam omogućili načelnik Općine Privlaka Darko Galić i Ilija Domac uz obitelj, dok su svirali tamburaši, umjetnicima su se pridružila i djeca, koja su stvorila nekoliko radova. Tradicionalna likovna kolonija u Privlaci tako je postala i ostala spoj slikarstva, glazbe, iskustva i mladosti te lijep kulturni događaj otvoren za javnost, koji svaki put ostaje u lijepom sjećanju – kaže Marko Lončar, potpredsjednik HDLU-a Vinkovci, dodajući kako su u radu kolonije sudjelovali Ivan Lončar - Žan, umjetnički voditelj i slikar, Goran Lukić, Šefik Kapetanović, Žana Erdelji, Zlatko Kokanović, Petar Avramović, Branko Bazina, Vladimir Voćanec, Stjepan Strmota, Anđelko Zgodić i Marko Lončar.

U sklopu završne manifestacije 31. Festivala glumca, na Otočkim virovima, održana je likovna kolonija na kojoj je sudjelovalo šest članova HDLU-a Vinkovci - Marko Lončar, umjetnički voditelj i slikar, Šefik Kapetanović, Vladimir Voćanec, Stjepan Strmota, Anđelko Zgodić i Ivan Lončar – Žan. Umjetnici su slikali u tehnikama ulje na platnu, akril i suhi pastel, cijeli događaj odvijao se na otvorenom, uz Virove, pod krošnjama drveća, kako bi glumci, gosti Otočkih virova, mogli iz prve ruke vidjeti kako nastaju umjetnička djela. Izložena su na 11 štafelaja, te je tako, uz glazbeni i glumački dio, Festival glumca upotpunjen i likovnim stvaralaštvom članova HDLU-a Vinkovci.

M.Flego
Možda ste propustili...

PREDSTAVA WILLIAMA SHAKESPEAREA U REŽIJI IVANA PLAZIBATA

HNK u Zagrebu: "Mjera za mjeru"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREMIJERA U OSJEČKOM HNK

“Prodana nevjesta” zaslužila je ovacije

2

ART FAIR “NESVRSTANI”

U Laubi radovi 112 umjetnika

3

LADY JADRANKA NJERŠ BERESFORD-PEIRSE

Važno odlikovanje kralja Charlesa III.