Osijek
SLAVONSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE POZVALE HEDONISTE

Slavonija predstavljena Slovencima
Objavljeno 22. svibnja, 2024.
U suradnji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji i turističkih zajednica županija Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske, Slavonija se kao turistička destinacija predstavila u Ljubljani, u utorak (21. svibnja), turističkim agentima i novinarima.

"Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Slavoniju u Sloveniji i pozvati Slovence da otkriju ovaj dio Hrvatske poznat po svojim autentičnim imanjima, gradovima, hrani, vrhunskim vinima, kao i sadržajima za aktivni boravak u prirodi", istaknula je Ivana Jurić, voditeljica Klastera Slavonija i direktorica TZ-a Osječko-baranjske županije na predstavljanju turističke ponude Slavonije u Ljubljani.

"Uz predstavljanje najzanimljivijih turističkih proizvoda za slovensko tržište i novosti u ponudi Slavonije, organizirana je i prezentacija vina s naglaskom na graševinu kao najvažniju sortu Hrvatske i Slavonije. Iako je za Slavoniju domaće tržište primarno, gosti iz Slovenije ostvarili su u Slavoniji 2023. godine u pojedinim županijama rast noćenja od čak 56 % u odnosu prema prethodnoj godini. Uz to prošla je godina bila rekordna u Slavoniji što se tiče turističkih noćenja i dolazaka jer ostvareno je 14,5 % više noćenja u odnosu prema do sada rekordnoj 2022. godini. Tekuća, 2024. godina, također upozorava na rast i mogućnost ostvarenja novih turističkih rekorda u Slavoniji", ističu iz TZ-a Osječko-baranjske županije. I.R.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana