Osijek
25. PANNONIAN CHALLENGE OVOG VIKENDA

BMX program dva dana, dolaze i skateri i inlineri
Objavljeno 22. svibnja, 2024.
VOJNOVIĆ: Ovogodišnje se izdanje PC-a može pohvaliti najvećim brojem prijavljenih vozača, 87 iz sve tri kategorije
Na samim počecima nismo mogli ni zamisliti da će ova priča iz Osijeka postati nešto čime ćemo se svi ponositi. Od prvih trikova s osječkog glavnog trga pa sve do najbolje opremljenog skateparka u ovom dijelu Europe - to je bio pravi put kojim smo sve ove godine hodali… Ovako je otprilike krenula priča s natjecanjem koje tek poslije poprima formu imena Pannonian Challenge. Nju je ispričao Samir Kurtagić, autor izložbi fotografija koje su obilježile Pannonian, a koji je za konferenciju za medije na kojoj je predstavljeno 25. izdanje pripremio fotografije koje slave razvoj sporta i skatepark.

Svoj će 25. rođendan Pannonian Challenge proslaviti od 24. do 26. svibnja, naravno u skateparku na lijevoj obali Drave, uz ŠRC Copacabana. Ovogodišnja je novost da će BMX program trajati dva dana, a natjecatelji će skupljati bodove za plasman na Olimpijske igre koje će se ovog ljeta održati u Parizu. Neće izostati ni natjecanje skatera i inlinera, a sve će biti začinjeno i glazbenim programom.

Najavljeno je na konferenciji za novinare na kojoj su o rasporedu događanja govorili Aljoša Vojnović, direktor marketinga Pannonian Challengea, te Alen Nađsombat, predsjednik Zajednice osječkog sporta.

O značenju Pannonina za promociju hrvatskog sporta i turizma govorio je Dubravko Šimenc, koordinator za posebne marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice, a o razlozima zašto su niz godina sponzorski povezani govorila je Iva Ančić, rukovoditeljica brenda, marketinških komunikacija i digitalnog poslovanja A1 Hrvatska. Poziv za dolazak u Osijek i još jedan bogati slavonsko-baranjski vikend uputile su Tatjana Turalija, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije, te Tajana Rogulja, direktorica Turističke zajednice Grada Osijeka.

“Ovogodišnje se izdanje Pannoniana može pohvaliti najvećim brojem prijavljenih vozača, čak 87 iz sve tri kategorije. Više od 30 njih natjecat će se u BMX kategoriji, pa ćemo ih zato gledati čak dva dana na natjecanju, a ukupni nagradni fond za sve tri kategorije iznosi 7000 eura. Pripremili smo i posebnu izložbu fotografija zajedno s partyjem koji će 23. svibnja otvoriti Pannonian u skateparku. Glazbeni program, uz najbolje lokalne DJ-eve, predvodit će svjetski poznata DJ INSOLATE. Tribina je u pripremi, chill zona vas čeka, graffiti jam je i ove godine s nama, a vi samo trebate pronaći svoje mjesto na najboljem festivalu ekstremnih sportova i urbane kulture u Osijeku”, zaključio je i pozvao na lijevu obalu Drave Aljoša Vojnović.

Dario Kuštro
Tajana Rogulja

TZ Grada Osijeka

Fantastičan spoj sporta, mladih, urbane kulture i zabave čini ovu manifestaciju školskim primjerom sinergije sporta i turizma koja se pokazala kao dobitna kombinacija za grad Osijek i njegovu okolicu.

Možda ste propustili...

PRVO NOGOMET PA KONCERT TIHE ORLIĆA

Gledanje utakmice u kampusu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana