Mozaik
PRVO DOGAĐANJE OVE VRSTE U HRVATSKOJ

U žiriju Festivala kaskaderstva i Osječanin Goran Stjepanović
Objavljeno 21. svibnja, 2024.
Nigdje izvan SAD-a ne postoji događaj posvećen profesiji bez koje neki od najvećih filmova ne bi bili to što jesu
Prvo izdanje Festivala kaskaderstva "3, 2, 1 – akcija!", kojim se želi istaknuti važnost kaskaderske profesije u filmskoj industriji, održava se 24. i 25. svibnja u Dugoj Resi i Karlovcu.

- Riječ je o jedinstvenom događaju s obzirom na to da nigdje izvan SAD-a ne postoji događaj posvećen profesiji bez koje neki od najvećih filmova ne bi bili to što jesu - istaknuli su organizatori, predstavnici Kina "Edison" i kaskader Željko Matovina.

Atraktivne akcijske scene koje su gledatelji naviknuli pratiti na ekranima odigravat će se izravno pred njihovim očima. Kaskaderi će pokazivati vratolomije, i to skokove s visine, zapaljenje, koreografirane borbe, padove i kaskade s motornim vozilima. Također, govorit će o tome kako se postaje kaskader i kako izgledaju njihovi životi.

Sudjelovat će 17 kaskadera, a dodjeljivat će se i nagrade za najbolju kaskadu u muškoj i ženskoj kategoriji. Na Festivalu će sudjelovati i trostruki dobitnik svjetske kaskaderske nagrade “Taurus” Carl Stück iz Njemačke te kaskaderski koordinator i akcijski producent Rok Cvetkov iz Slovenije, koordinator kaskadera i pomoćni redatelj akcijskih filmova Darko Tuškan, kao i kaskaderski koordinator i glumac Goran Stjepanović iz Osijeka. Oni će uz redatelja Kristijana Milića činiti i stručni žiri koji će odlučivati o nagradama. To su ljudi koji su svoj doprinos dali filmovima “Matrix”, “Nemoguća misija”, “Dunkirk”, “Schindlerova lista”, “Patriot”, “Plaćenici”, “Igra prijestolja” itd..., istaknuli su organizatori i obećali da “pravog adrenalinskog uzbuđenja, uz puno pozitive, neće nedostajati”. H/T.K.
Sudjeluje 17 kaskadera, a dodjeljuju se nagrade za najbolju kaskadu u muškoj i ženskoj kategoriji

Možda ste propustili...

NOVI STUDIJSKI ALBUM “MIRIŠU JABUKE”

Crvena jabuka objavila album

SASTAV GARAVI OBJAVIO NOVU PJESMU “MALA GARAVA”

Singl koji odiše duhom Slavonije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana