Sport
PRVI TURNIR NA NOVOM JAVNOM TENISKOM TERENU U PERVOJI KRALJA TOMISLAVA

Sljedeće godine - najbolji i najveći teniski skup dosad
Objavljeno 21. svibnja, 2024.
Krajem prošlog tjedna u Osijeku je otvoren i treći javni teniski teren. Nakon onog prvog (naziva London), koji se nalazi u Drinskoj ulici i koji ima travnatu podlogu (Wimbledon), krajem 2022. otvoren je i drugi (Pariz) na Jugu II, smješten uz OŠ "Grigor Vitez", gdje je clay podloga kao i ona u Roland Garrosu. Na trećem javnom terenu, onom u Perivoju kralja Tomislava, postavljena je podloga na kakvoj se igra Grand Slam turnir u New Yorku, US Open.

Sve su to teniski tereni, čiju je izgradnju inicirala poznata osječka tenisačica Donna Veić i njezina obitelj, a čija realizacija ide pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, koji su dosada ravnopravno uložili 150.000 eura. Kakav je novi teren u Perivoju prve su isprobale Donna i rekreativke iz cijele Hrvatske koje su nastupale na DNNA Ladies Tennis Tournamentu te svojim nastupom pomogle izgradnju daljnjih javnih i za korištenje građanima potpuno besplatnih terena.

- DNNA Ladies Tennis Tournament prošao je baš onako kako smo željeli, te nam svakako daje snage i inspiracije za sljedeće projekte. Već sljedeće godine planiramo završiti projekt izgradnje i posljednjeg, četvrtog javnog teniskog terena, ovaj put s podlogom na kojoj se igra Australian Open, a zatim planiramo još jedan event, koji još uvijek držimo u tajnosti, a mogu samo reći da planiramo napraviti nešto najviše i najveće dosad - najavio je Donnin otac Igor Vekić. Mi bismo dodali - jedva čekamo.

- Puni smo zadovoljstva s Premier Tennis Tournamentom, koji je, za ovu godinu, došao do kraja, a kojim smo naglasili završetak, odnosno otvorenje trećeg javnog teniskog terena u Osijeku. Nastavak je ovo projekta izgradnje četiriju terena u četiri različita dijela grada Osijeka, sa sve četiri Grand Slam podloge, čime grad Osijek postaje jedinstveni projekt u svijetu. Ono što je najvažnije, ovaj projekt realiziran je na Donninu inicijativu, uz podršku grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, kao i brojnih sponzora koji su prepoznali dobru priču, a najbolji pokazatelj toga je korištenost, odnosno popunjenost dosadašnjih izgrađenih terena, s obzirom na to da su potpuno besplatni za korištenje svima. Drago nam je da se sve više popularizira i tenis u našem gradu, a Donna sa svojim vrhunskim rezultatima sigurno je i treba biti inspiracija mnogima da se pokrenu i da krenu u sport - dodao je Igor.

Na DNNA Ladies Tennis Tournament nastupile su 32 poslovne žene, teniske rekreativke iz cijele Hrvatske, koje su svojim sudjelovanjem pripomogle izgradnji javnih teniskih terena, čija je inicijativa započela još 2020. godine, kada je organiziran prvi Premier Tennis Show. Rezultat na ovom eventu bio je u drugom planu, glavni cilj je pomoć u izgradnji javnih terena, ali nije zgoreg spomenuti da je naslov pobjednice osvojila Zagrepčanka Tina Borojević, koja je u finalu uvjerljivo pobijedila Deu Valentu iz Buja sa 6:0, 6:1.

Ivana Liović
Igor Vekić

organizator projekta

Puni smo zadovoljstva s Premier Tennis Tournamentom, koji je, za ovu godinu, došao do kraja, a kojim smo naglasili završetak, odnosno otvorenje trećeg javnog teniskog terena u Osijeku. Nastavak je ovo projekta izgradnje četiriju terena u četiri različita dijela grada Osijeka, sa sve četiri Grand Slam podloge

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana