Osijek
PLESNA IGRAONICA “POČETNICA”

Male balerine plešu u subotu i nedjelju
Objavljeno 20. svibnja, 2024.
Prava mala plesna predstava očekuje nas ovoga vikenda na Godišnjoj produkciji malih balerina iz Plesne igraonice Početnice Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića! U subotu, 25. svibnja, u 18 sati i u nedjelju, 26. svibnja, u 10.30 pedesetak će polaznica izvesti produkciju pod nazivom Godišnja doba, koju su osmislile i uvježbale voditeljica Početnice Aleksandra Colnarić i asistentica Dora Lukaček. Polaznice starije skupine otplesat će baš sva godišnja doba, a polaznice mlađe skupine zacvrkutat će kao ptičice u Proljeću i odlepršati kao pahuljice u Zimu.

U kazališnom je predvorju postavljena izložba iz povijesti Plesne igraonice Početnice, što ju je čak 19 godina vodila glumica i plesna pedagoginja Aleksandra Colnarić, koja se ovom produkcijom oprašta od Početnice. Ravnatelj Ivica Lučić naglasio je kako je “teta Sandra tim projektom svoju ljubav prema plesu, pokretu, u konačnici i svom poslu, htjela prenijeti na najmlađe. Vrlo zahtjevan, ali prekrasan projekt koji je donio veliku radost svim polaznicima, roditeljima, pa i široj obitelji, koji su tijekom javnog sata i Godišnje produkcije mogli pratiti kako njihovi mališani napreduju ne samo u usvajanju vladanja svojim tijelom nego i u socijalizaciji. Mnogi od polaznika ostali su u plesnim vodama. Neki su ostali zaraženi plesom cijeli život”, istaknuo je ravnatelj Lučić. Od sljedeće će sezone voditeljsku palicu preuzeti dugogodišnja asistentica Dora Luketić.

Ulaznice po cijeni od 2,5 eura mogu se kupiti na kazališnoj blagajni. Zbog velikog zanimanja rezevacije nisu moguće. “Početnica” Godišnjom produkcijom zaključuje rad za ovu sezonu, a upisi novih i starih polaznica predviđeni su za rujan. I.R.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana