Regija
GRAD IMA DVOJE ZASTUPNIKA

Iz Đakova u Saboru HDZ-ov Mandarić i Bježančević (SDP)
Objavljeno 21. svibnja, 2024.
Marin Mandarić ušao je umjesto Anušića, to mu je drugi, a Sanji Bježančević prvi zastupnički mandat
ĐAKOVONakon 10., kada je imao jednog, Đakovo u 11. sazivu Sabora ima dvoje zastupnika - HDZ-ova Marina Mandarića, ujedno i gradonačelnika, i SDP-ovu Sanju Bježančević, predsjednicu ŽO-a te stranke.

Dok je Mandariću to drugi uzastopni mandat, Bježančević je prvi put sjela u saborske klupe. Na listi HDZ-a i partnera za IV. izbornu jedinicu Mandarić je bio na 8. mjestu, a u Sabor je ušao umjesto Ivana Anušića, dok je Bježančević na listi SDP-a i partnera bila druga i time najviše pozicionirana od Đakovčana na listama za te izbore, no zbog broja preferencijalnih glasova koje je osvojila Biljana Borzan Đakovčanka je u Sabor s te liste ušla treća. Zamolili smo ih za najavu rada u Saboru u iduće četiri godine te, s obzirom na stranačke razlike, pitali kako će taj zastupnički rad teći za dobrobit Đakova.

- Osim osnovnih zadataka, koji su podrška Vladi i svemu što je zacrtano u njezinu programu za iduće razdbolje, drugo, ali ne manje bitno, jest da moj mandat, nazočnost u Saboru i Zagrebu, bude u funkciji razvoja đakovačkih projekata. Vrlo smo zadovoljni izbornim rezultatom – iz OBŽ-a HDZ ima četvero zastupnika - kaže Mandarić. Na upit o viđenju saborske suradnje s Bježančević kaže:

- Mislim da je cilj svim zastupnicima razvoj RH, a nama iz Slavonije i Đakova razvoj naše regije i našega grada. Možda imamo drukčije poglede na neke stvari, no to nas ne treba spriječiti da razgovaramo i podupiremo dobre stvari za naš grad - kaže Mandarić, dok Bježančević podsjeća na vertikalu vlasti.

- Činjenica je da u 7 godina, ako ćemo iskreno, ova gradska vlast nema projekte od neke ozbiljne važnosti za grad, nema razvojne projekte, osim nekih s komunalnih razina, a istovremeno imamo vertikalu vlasti koja je trebala polučiti daleko veće rezultate. Drugdje te vertikale nema, a te se sredine ipak razvijaju, za što je primjer Koprivnica, koja je sada u našoj izbornoj jedinici - kaže Bježančević te nastavlja:

- Bez obzira na stranačke razlike, dužni smo surađivati da se neke stvari pomaknu. Ne očekujem pritom neku "revoluciju", ali mislim da, ako mogu drugi, može i Đakovo. Očekujem za sve projekte koje ćemo mi u SDP-u gurati za grad i podršku zastupnika Mandarića.

Dvoje zastupnika već su imali prve istupe u sabornici.

Suzana Župan
U 10. sazivu u tri saborska odbora
Mandarić je u 10. sazivu bio član triju odbora – za financije i državni proračun, potom za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu te za predstavke i pritužbe. U 10. saziv ušao je kao zamjenik zastupnika Josipa Škorića. U 11. sazivu zasad su po naravi stvari izabrana četiri odbora, dok formiranje preostalih slijedi. Ostaje vidjeti u kojima će od njih sjediti i dvoje đakovačkih zastupnika. Inače, Bježančević je svojevremeno bila SDP-ova gradska vijećnica i predsjednica GO-a te stranke. Mandarićč je aktualni predsjednik GO HDZ-a Đakovo.

Možda ste propustili...

MATICA UMIROVLJENIKA BELIŠĆE

Dan otvorenih vrata i turniri

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH SELA

Komemoracija za nevine žrtve na gubilištu Crni potok

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROMIČE LJEPOTE I MOGUĆNOSTI AKUMULACIJE

Medicinar s “hitne” živi
aktivizam za - Borovik

2

ZA POSTIGNUĆA I OSTVARENE REZULTATE

Grad je nagradio oko 170 učenika

3

SLATKE MUKE GRADA NA BOSUTU

Sve više rođenih, Vinkovčani moraju graditi ili proširivati vrtiće