Regija
FESTIVAL DJEČJEG GLAZBENOG STVARALAŠTVA

Bendu i zboru osnovaca iz Đurđenovca drugo mjesto
Objavljeno 21. svibnja, 2024.
ĐURĐENOVACBend i zbor Osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera Đurđenovac predstavio se na 7. Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva, održanom u Kulturnom centru Travno u Zagrebu. Đurđenovački glazbenici predstavili su se u kategoriji Školska mjuza i u konkurenciji 12 osnovnih škola osvojili izvrsno drugo mjesto skladbom Brucea Springsteena ‘‘Waitin‘ on a sunny day‘‘. Osim Đurđenovca, sudjelovale su škole iz Bjelovara, Križevaca, Kule Norinske, Varaždina, Čazme, Macinca, Splita, Svetog Ivana Žabna te tri iz Zagreba.

Đurđenovački školski zbor i bend nastupio je pod vodstvom nastavnice glazbene kulture Nele Milošević, koja je svoj entuzijazam prenijela učenicima i stvorila posebnu, poticajnu i stvaralačku atmosferu zajedništva i ljubavi prema glazbi.

- Učenici su svojim vrijednim pripremama, trudom i disciplinom svakako zaslužili visok plasman na Festivalu. Dostojno su predstavili školu i općinu - istaknula je voditeljica zbora i benda Nela Milošević.

Inače, Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva nacionalni je natjecateljski događaj, a organizira ga Glazbena udruga Opus, uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja i Zagrebačke županije. Učenici osnovnih škola natječu se kategorijama: Mladi autori, Mjuzikl i Školska mjuza. S.F.
Možda ste propustili...

REZULTATI DM-OVE AKCIJE ZELENOG KORAKA

Proglašeni najbolji mladi ekolozi u RH

POČEO LJETNI SPORTSKI KAMP U VUKOVARU

Vježbe i zabavni program za djecu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JAVNOLINIJSKI PRIJEVOZ DOSTUPAN SVIMA

Prodaja prijevoznih karata porasla 91 %

2

OSNOVNE ŠKOLE ŽUPANJSKE POSAVINE

Ispratili su 292 osmaša, upisali 286 prvašića, za sada ukupno 2236 đaka

3

LJETNI VOZNI RED

Autobus vozi i do Gradskih bazena