Crna kronika
OBITELJSKI HOROR

Ubio punicu, ranio suprugu pa počinio samoubojstvo
Objavljeno 19. svibnja, 2024.
Zločin se zbio u obiteljskoj kući u mirnoj Izvorskoj ulici u Radničkom naselju
Dvije mrtve osobe i jedna teško ozlijeđena epilog je novog femicida koji je šokirao stanovnike Bjelovara. Zločin je otkriven u subotu prijepodne, a počinio ga je muškarac u 50-im godinama. On je, neslužbeno doznajemo, prvo nožem teško ozlijedio suprugu, a potom istim nožem usmrtio punicu. Nakon zločina nazvao je bjelovarske policajce, a do njihova dolaska počinio je samoubojstvo hitcem iz vatrenog oružja.

Nakon poziva policija je brzo došla u mirnu Izvorsku ulicu u sklopu tzv. Radničkog naselja u Bjelovaru. Prvo su interventni policajci ušli u kuću, a odmah nakon toga pred kuću se dovezlo i vozilo hitne pomoći te su teško ozlijeđenu suprugu počinitelja zločina odvezli u bjelovarsku bolnicu. Nesretna žena zadobila je više uboda nožem u tijelo i vrat. Čim je vozilo hitne pomoći odjurilo prema bolnici s ranjenom ženom, djelatnici PU bjelovarsko-bilogorske policijskom su vrpcom oko kuće u Izvorskoj ulici, u kojoj se zbio zločin, zapriječili prolaz svim vozilima i pješacima. Učinjeno je to zbog višesatnog očevida policije, kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetništva Bjelovar. U kuću su potom ušli policajci iz očevidne ekipe u zaštitnim odijelima, bilježeći sve tragove, a sve u cilju kako bi se rasvijetlio ovaj nezapamćeni zločin. Policijski istražitelji čekaju informacije iz bjelovarske bolnice, a tiče se zdravstvenog stanja ranjene žene, kako bi se s njom obavio razgovor.

Iz PU bjelovarsko-bilogorske kratko su izvijestili kako su u subotu oko 10 sati, na području grada Bjelovara u obiteljskoj kući pronađene dvije mrtve osobe, a jedna je osoba zbog zadobivenih ozljeda prevezena u Opću bolnicu "Dr. Anđelko Višić" Bjelovar radi pružanja liječničke pomoći. "Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru naložit će sva potrebna vještačenja i poduzeti sve potrebne mjere i radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja", stoji u kratkom policijskom priopćenju.

Susjedi u Izvorskoj ulici šokirani su zločinom i rekli su lokalnim novinarima kako je riječ o situiranoj obitelji s kojima nisu imali nikakvih problema. Starija žena živjela je u prizemlju kuće, a njezina kćer sa suprugom živjela na katu. Susjedi su također ispričali kako su nešto prije 10 sati začuli dva hitca iz vatrenog oružja te zapomaganje žene, koja je tražila pomoć. Jedna od susjeda se čak zaputila do ulaznih vrata kuće, pokušala ih je otvoriti, no bila su zaključana. Ubrzo je došla policija, i to interventna, koja je ušla u kuću i nekoliko minuta kasnije vozilo hitne pomoći, čiji su djelatnici na nosilima iz kuće iznijeli ranjenu ženu i odvezli je u bjelovarsku bolnicu.

Milan Bugarić
MJESECI STRAVE
U nešto više od mjesec dana ovo je peto ubojstvo žena u Hrvatskoj. U travnju su u Zagrebu ubijene dvije žene, u zločinu koji se zbio na Maksimiru ubojica je poznat, riječ je o suprugu žene koja je ustrijeljena, a u drugom zločinu, koji se dogodio u stanu na Srednjacima, identitet ubojice otkriven je dan poslije. Druga je žrtva, a riječ je o 66-godišnjakinji, izbodena nožem. Početkom svibnja zbila su se još dva zločina. Prvo je u kući u naselju Vrapče 28-godišnjak nožem usmrtio 68-godišnju majku, a nekoliko dana poslije ubijena je žena na savskom nasipu kod Jadranske avenije u Novom Zagrebu, u blizini nedovršene Sveučilišne bolnice. Nju je, također nožem, usmrtio 48-godišnjak, s kojim je bila u vezi. Svi osumnjičeni za ubojstva žena u Zagrebu nalaze se u istražnom zatvoru.

Možda ste propustili...

BJELICA TREBAO SVJEDOČITI, ROČIŠTE ODGOĐENO

Zoran Mamić ostao bez odvjetnika

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RODITELJIMA ODUZETA OBA DJETETA

Djeci nisu osigurali hranu i grijanje, gledali su sebe

2

UHITILI SU GA

Povezao pa oteo djevojku

3

RAZBIJEN KOKAINSKI KARTEL

Među uhićenim dilerima i Hrvati