Regija
VJEŽBA CIVILNE ZAŠTITE “SLAVONIJA 2024.”

Provjera sposobnosti službi, suradnje i opreme
Objavljeno 19. svibnja, 2024.
SLATINA - Tijekom proteklog vikenda pod pokroviteljstvom Ravnateljstva civilne zaštite RH održana je dvodnevna terenska vježba "Slavonija 2024". Na više lokacija u svih pet slavonskih županija simulirani su različiti scenariji poplava i vježbe spašavanja unesrećenih osoba. Vježba je okupila pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, lokalne snage civilne zaštite, vatrogastva, HGS-a, Crvenoga križa, policije i Hitne medicinske pomoći.

Na području Virovitičko-podravske županije akcija je održana na jezeru Slanac u Općini Voćin, na jezeru Javorica kod Slatine i na Križnici u Općini Pitomača. Akciju je koordinirao Josip Job, voditelj Službe CZ-a Virovitica, sa suradnicima, a sudjelovali su profesionalni i dobrovoljni vatrogasci iz Slatine na čelu sa zapovjednikom Tomislavom Uherom, potražni tim K9, tim Policijske postaje Slatina i tim Hitne medicinske službe iz Slatine, a došao je i tim od 14 pripadnika Državne intervencijske postrojbe iz Zagreba. Potražni pas Billy i njegov vodič Tomislav Medved pronašli su sve skrivene "stradalnike", a dronom i čamcima pronađeni su "utopljenici".

Svrha je vježbe provjera suradnje i koordinacije te operativnih sposobnosti različitih službi, uz korištenje moderne tehnologije i opreme. P.Ž.
Možda ste propustili...

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo 200 riba teških skoro tonu

NA OBRONCIMA POKRAJ VIRJA

Mongolske borovnice i banane uz kukuruz

IZMIJENJENA ODLUKA O STIPENDIRANJU

Aneksi ugovora za dio donatorskih stipendija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo
200 riba teških skoro tonu

2

DUNAV KOD BATINE POČEO OPADATI

Za najviše tjedan dana povratak na Zeleni otok

3

U PERIVOJU PRANDAU-MAILATH

Na Miholjačkom sajmu sudjelovalo 55 izlagača