Osijek
DAN OPĆINE VLADISLAVCI

Općinska uprava sve radi da očuva sela Vladislavci, Dopsin i Hrastin
Objavljeno 18. svibnja, 2024.

Odavanjem, počasti poginulim braniteljima, misom u crkvi i svečanom sjednicom Općinskog vijeća, održanoj u Društvenom domu u Vladislavcima, proslavljen je Dan Općine Vladislavci.

Uz općinske vijećnike i načelnika Marjana Tomasa, na sjednici je bio i župan Mato Lukić ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH, kao i mnogi načelnici općina iz Osječko-baranjske županije te predstavnici društvenog života i drugi gosti.

Načelnik Općine Vladislavci Marjan Tomas naglasio je kako nizom mjera i potpora nastoje brinuti o svim dobnim skupinama društva, vodeći se željom za neprestanim rastom i razvojem.

– Različitim subvencijama, stipendijama i poticajima želimo doprinijeti očuvanju naših sela, ali i razvoju čitave zajednice, prije svega u demografskom, ali i svakom drugom smislu. Drago mi je da današnji dan možemo proslaviti i s dragim prijateljima naše općine, poput gostiju iz susjedne Bosne i Hercegovine i Srbije s kojima provodimo projekte prekogranične suradnje, a sve u interesu hrvatskog naroda ondje i ovdje – izjavio je Tomas.

- Svim mještankama i mještanima općine čestitam njihov Dan općine i 27. rođendan. Vladislavci su općina koja ima izvrsnu suradnju s Osječko-baranjskom županijom, a posebno pohvaljujem njihovu socijalnu osjetljivost i projekte kojima značajno poboljšavaju kvalitetu života svojih stanovnika. Neki od njih su i sufinanciranje kamate na stambene kredite, potpore za doseljavanje te sufinanciranje medicinski potpomognute oplodnje, a svi ovi projekti zaista su jedinstveni ne samo u našoj županiji već i šire – kazao je župan Mato Lukić.
Darko Pejić

Možda ste propustili...

FESTIVAL ZEMLJA BEZ GRANICA

Breza u mašti Osijek pretvara u Snovograd

OSIJEK DOMAĆIN TURNIRA ŠAHISTA S INVALIDITETOM

Zagrepčani prvaci, Osječanima drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana