Sport
ŽNK OSIJEK U NEDJELJU DOČEKUJE SPLIT

Stadion Gradski vrt ostat će neosvojiv do kraja sezone
Objavljeno 18. svibnja, 2024.
Još prošle sezone dvoboji Osijeka i Splita bili su najveći derbi hrvatskog ženskog nogometa
Dogodilo se i to prošle nedjelje. Nogometašice Osijeka nisu utakmicu okončale na pobjednički način. Na gostovanju u splitskom Poljudu remizirale su s domaćim Hajdukom (0:0). Osječanke su uoči te utakmice već osigurale naslov prvakinja Hrvatske, pa do kraja sezone mogu igrati u revijalnom tonu. Premda njihov trener Goran Nikić i dalje pokušava držati tenzije u ekipi. Od svojih igračica zahtijeva maksimalni angažman u svakoj utakmici.

- Vjerujte, u Split smo išli pobijediti. Ne samo zbog trenera nego zbog svih nas, premda, dogodilo se sigurno opuštanje nakon što smo osigurale naslov prvakinja, a u svim ranijim utakmicama dokazale smo da smo najkvalitetniji sastav u Hrvatskoj. Ponavljam, željeli smo pobijediti i ovaj put, ali događaju se i takve utakmice - pričala nam je Barbara Živković, mlada 19-godišnja prvotimka Osijeka i povremena hrvatska reprezentativka.

Iza ove djevojke koja je u Osijek stigla iz Jaruge pokraj Slavonskog Broda doista je odlična sezona. Upisala je i novi nastup za A reprezentaciju Hrvatske, a službeno je još uvijek članica U19 reprezentacije.

- Debitirala sam za seniorsku ekipu prije skoro dvije godine protiv Švicarske. Sada sam zaigrala onu utakmicu protiv Norveške na Opus Areni. Doista je nezaboravno bilo igrati na najljepšem stadionu u Hrvatskoj.

Kako je igrati u Gradskom vrtu? Ove sezone on je postao dom osječkih nogometašica.

- Doista ga sada doživljavamo kao svojim stadionom. Prošlih sezona smo seljakali po cijelom Osijeku, ali sada konačno imamo super uvjete. Od pomoćnog terena do glavnog, na kojem isto nekada treniramo. Gradski vrt je definitivno postao naš dom i tako se ponašamo. Nema popusta za druge.

Neće biti popusta ni za nedjeljnog gosta Gradskog vrta. Od 16.30 Osječanke će dočekati Split. Još prošle sezone to je bio najveći derbi hrvatskog ženskog nogometa. Uostalom, Splićanke su prekidale dominaciju Osječanki.

- Malo su pomladile ekipu, imaju dvije-tri malo iskusnije igračice, ali kod nas je definitivno i iskustvo i kvaliteta. I što se tiče pojedinačne kvalitete, ali i kompletne ekipe. Ne gledamo toliko na suparnice, znamo koji su naši ciljevi - a to je pobjeda.

Osječanke će do kraja prvenstva odigrati sve tri utakmice u Gradskom vrtu. Slijedi još i polufinale i finale Kupa.

- Ako se ne varam, Kup će biti odigran nakon završetka prvenstva, negdje sredinom lipnja. Prije toga moramo odraditi na što većoj razini i ove tri utakmice u prvenstvu, a onda napasti i Kup. Prvenstvo igramo tri utakmice u Gradskom vrtu i kao što sam rekla nema popusta ni za koga. U sve tri utakmice idemo pobijediti, a to želimo ostvariti i u Kupu - poručila je Barbara Živković.

Krešimir Lacković
VEĆ VODI POČETNICE
Barbara Živković u ŽNK Osijek stigla je dok je još bila u osnovnoj školi. Nije još preselila u Osijek, već je putovala, premda je u školu išla u Veliku Kopanicu. Doselila se u Osijek u srednjoj školi, završila je Elektrotehničku i prometnu školu. Nogomet joj je zapravo daleko najveća preokupacija. Osim što igra za seniorski sastav Osijeka, Barbara je već sada trenerica najmlađih uzrasta - početnica. Upisala je i trenersku školu za dobivanje licence.

Možda ste propustili...

NOVINARSKA KONFERENCIJA U KAMPU "VATRENIH"

Dalić: Ambicije su velike, ali znat ćemo sačuvati svoj mir

POČEO JE HRVATSKI "NAVIJAČKI SHOW"

Dresovi s kvadratićima preplavili su grad

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana