Regija
GLAZBENI SHOW “VRETENCI ZVUČE POZNATO”

Na pozornicu “doveli” Baby Lasagnu, Gibonnija, Halida, Severinu, Tajči, Thompsona...
Objavljeno 17. svibnja, 2024.
SLATINA - Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac na svoj je način obilježila 16. svibnja, Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama, ali i Europski tjedan mentalnog zdravlja, koji se obilježava od 13. do 19. svibnja. Kako bi u svojoj sredini pokazali kako treba cijeniti napore osoba s intelektualnim teškoćama da postanu i ostanu prihvaćeni članovi zajednice, slatinski su "vretenci" svojim sugrađanima pripremili jedinstveni program pod nazivom "Vretenci zvuče poznato".

Nakon što su voditeljica Ana Teodorović i član udruge Goran Grahovac pozdravili "roditelje, braću, sestre, bake, djedove, prijatelje i ostale drage goste" spremne za aplauz ("Zato smo ih i zvali!"), započeo je najluđi glazbeni show za koji su se mjesec dana marljivo pripremali. Punu kinodvoranu Pučkog otvorenog učilišta već na početku programa doslovno je zapalila Silvija Oreški, koja je nastupila kao Tajči s pjesmom "Hajde da ludujemo". Na pozornicu je potom izišao Petar Striber, koji je odjeven u traperice, kožnu jaknu i s perikom na glavi te s plesačicama Sanelom i Ksenijom odglumio Danijela Popovića u pjesmi "Daj obuci levisice". Prigodno odjevena bila je i Aleksandra Buti kao Doris Dragović s pjesmom "To", a Davor Marincel podsjetio je na dugokosog Gibonnija i njegovu pjesmu iz mladosti "Zlatne godine". Oduševljena publika gromoglasnim je pljeskom nagradila i Kseniju Glumšić, koja je kao Tajči nastupila s pjesmom "Moj mali je opasan" te Mateja Teglovića kao Halida Bešlića s pjesmom "Sunce jedino" i u duetu s Goranom Grahovcem kao Matom Bulićem u pjesmi "Ostarit ću, nikad neću znati". Ana Marija Šomođi i Aleksandra Buti bile su Severine s pjesmom "Krivi spoj", Josip Miter s volonterom Sinišom otpjevao je pjesmu "Imam kuma" iz repertoara TS-a Salaš, u grupnoj izvedbi pjesme "Taman je" nastupio je i Josip Petak, Maja Rastija odglumila je Ivana Zaka s pjesmom "Bolja od najbolje", Senka Jung pretvorila se u Thompsona i uz pratnju kvinteta dječaka temperamentno otpjevala "Moj Ivane", a Goran Grahovac kao član Leta 3 izveo je "Mamu ŠČ".

Na kraju programa svi zajedno izveli su himnu "vretenaca" "Daruj ljubav", a poslije pozdrava i zahvale predsjednice udruge Patricije Karaman program je završio pjesmom "Rim tim tagi dim" u atraktivnoj izvedbi Silvije Oreški i svih korisnika i volontrera udruge. Petar Žarković
Iza pozornice podršku pjevačima pružali su volonteri i zaposlenici udruge “Vretenac”

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DUNAV KOD BATINE POČEO OPADATI

Za najviše tjedan dana povratak na Zeleni otok

2

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo
200 riba teških skoro tonu

3

JESTE LI SE SJETILI NA VRIJEME?

Stiže toplinski val, a instalateri klima-uređaja dijele odbijenice