TvObzor
U KINIMA ZAIGRALA OBITELJSKA KOMEDIJA “IMAGINARNI PRIJATELJI”

Svijet u koji morate vjerovati da biste ga vidjeli
Objavljeno 17. svibnja, 2024.
Originalan koncept pun je neobičnih likova svih mogućih boja i veličina u potrazi za svojim starim (ili novim) prijateljima

Iz maštaonice Johna Krasinskog u kina diljem Hrvatske (u originalnoj i sinkroniziranoj verziji) stigao je film za cijelu obitelj “Imaginarni prijatelji” (“IF”) u kojem glavne uloge tumače Ryan Reynolds i Cailey Fleming. Zakoračite u svijet u koji morate vjerovati da biste ga vidjeli. Ovo je priča o djevojčici koja otkriva da može vidjeti imaginarne prijatelje svih ljudi. I što radi s tom supermoći - upušta se u čarobnu avanturu kako bi ponovno povezala zaboravljene imaginarne prijatelje s njihovom djecom.Krasinski donosi nešto potpuno drukčije od svojih ranijih ostvarenja, a to je obiteljska komedija koja je, kako se čini, okupila pola Hollywooda. Kao što se to 2020. dogodilo svima, njegova su djeca pala u depresiju zbog svega što se događalo u to vrijeme te ih je on nastojao razvedriti. Smislio je priču o djevojčici koja pokušava ponovno spojiti zaboravljene imaginarne prijatelje s njihovom djecom, da bi na kraju sve preraslo u filmski scenarij. Originalan koncept pun je neobičnih likova svih mogućih boja i veličina u potrazi za svojim starim (ili novim) prijateljima. Za “Imaginarne prijatelje” Krasinski je ponovno udružio snage sa studijem Paramount koji stoji iza “Mjesta tišine”, te je okupio golemu ekipu glumaca koji su posudili glasove imaginarnim prijateljima, ali neki ipak glume i prave ljude.

Radnja prati Beu, mladu djevojku koju igra Cailey Fleming, a koja prolazi kroz traumatična iskustva i razvija jedinstvenu moć koja joj omogućuje da vidi imaginarne prijatelje drugih ljudi. Ti su imaginarni prijatelji ostavljeni nakon što su njihovi prijatelji iz stvarnog svijeta odrasli i nastavili dalje bez njih, ali Bea će im pomoći pronaći nove. U Beinu pothvatu pridružuje joj se njezin susjed Cal, koji ima istu moć poput nje te joj služi kao mentor i kolega u zadatku, a glumi ga Ryan Reynolds. Od “ljudskih” uloga ovdje su i John Krasinski, koji glumi Beina oca, ali i imaginarnog Marshmallowa, Fiona Shaw je Beina baka, Bobby Moynihan je osoba koja je napustila svog imaginarnog prijatelja, a Alan Kim je dječak Benjamin.

Velikom ljubičastom imaginarnom prijatelju imena Plavi glas je posudio Steve Carrell, Phoebe Waller-Bridge je plešuća leptirica Blossom, a pokojni Louis Gossett Jr. je medvjed Lewis. U ulozi Jednoroga je Emily Blunt, a Blake Lively glas je posudila Octopuss, mački odjevenoj u kostim hobotnice. Matt Damon je Cvijet, Amy Schumer je Gumeni medo, Christopher Meloni je Cosmo, crna silueta u baloneru i fedori, Sam Rockwell daje glas Psu čuvaru, Keegan-Michael Key je želatinasti Slime, Magičnom mišu glas posuđuje Sebastian Maniscalco, a Richard Jenkins je Učitelj umjetnosti. Awkwafina je posudila glas balončiću Bubbleu, Maya Rudolph je Aligatorica, Jon Stewart je Robot, Matthew Rhys daje glas Duhu, Bradley Cooper je Kocka leda, George Clooney je Astronaut, a veoma zabavnu ulogu ima i Brad Pitt.

Navedene glumce može se čuti u originalnoj verziji na engleskom, ali za one koji više vole kad su obiteljski filmovi na hrvatskom jeziku, “Imaginarni prijatelji” prikazuju se i u sinkroniziranoj verziji, a glasove su posudili Fabijan Pavao Medvešek, Rina Zoja Radmilov, Rene Bitorajac, Ronald Žlabur, Jan Kerekeš, Mario Petreković, Jadranka Đokić i drugi. D.M.
Možda ste propustili...

SLOVENIJA - ZEMLJA PRIRODNIH LJEPOTA

Nevjerojatan biljni i životinjski svijet

“HORIZONT: AMERIČKA SAGA - PRVO POGLAVLJE” U KINIMA KRAJEM LIPNJA

Stiže epski vestern Kevina Costnera

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVA EPIZODA NA RASPOREDU JE 17. LIPNJA

“Metropolitanci” ponovno na HRT-u

2

EXIT IMA VJEROJATNO NAJJAČI OVOGODIŠNJI ELEKTRONSKI LINEUP NA SVIJETU

Od legendi do predvodnika nove generacije

3

IVAN DORIAN MOLNAR

Spreman sam raditi koliko god treba, i na Euru i na Olimpijskim igrama