Crna kronika
ILEGALNE MIGRANTE PREVOZILI SU RUMUNJ, ESTONAC, DRŽAVLJANI BIH...

Palo novih četvero švercera ljudi
Objavljeno 16. svibnja, 2024.
Nastavlja se uhićivanje švercera ilegalnih migranata u Brodsko-posavskoj županiji, a i ovaj put riječ je o osobama različitih nacionalnosti. Zbog prevoženja ilegalnih migranata za novac pali su vozači iz Finske, Rumunjske te susjedne Bosne i Hercegovine. Ukupno su uhićene četiri osobe. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni vozači za određeni novčani iznos u automobile preuzeli strane državljane te ih namjeravali prevesti do dogovorenog odredišta, odnosno slovenske granice.

U nedjelju prijepodne policijski su službenici na okučanskom području kontrolirali osobni automobil rumunjskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnji državljanin Rumunjske, dok se je u vozilu nalazilo više stranih državljana. Istoga dana poslijepodne, u blizini Slavonskog Broda, policijski službenici kontrolirali su teretni automobil finskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnji državljanin Estonije. U teretnom prostoru vozila zatečeno je više stranih državljana.

Nadalje, 14. svibnja, u noćnim satima, policajci su kontrolirali dva osobna automobila. Jednim automobilom upravljao je 20-godišnjak, a drugim 21-godišnjak (obojica državljani Bosne i Hercegovine), dok su u vozilima zatečeni i strani državljani. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni vozači sukladno prethodnom dogovoru, za određeni novčani iznos, u automobile preuzeli strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te ih namjeravali prevesti do dogovorenog odredišta. Osumnjičeni su uz kaznene prijave, zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a prema stranim državljanima postupano je sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima. M.Bugarić
Možda ste propustili...

NAKON PROMETNE NESREĆE U KAPTOLU KOD POŽEGE

Uhićen vozač zbog smrti biciklista

Najčitanije iz rubrike