Sport
OBRVANOV POPIS: IZGRADNJA TEMELJA

Reprezentacija za OI u Los Angelesu
Objavljeno 15. svibnja, 2024.
Izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije Ivica Obrvan objavio je popis igračica za završno okupljanje na kraju ove rukometne sezone. Na tom su popisu 23 igračice, od kojih je većina mladih, odnosno onih koje bi jednog dana trebale biti noseća snaga hrvatske ženske reprezentacije.

Već sada mnoge od njih su udarne snage svojih klubova i ovo je idealna prilika da ih izbornik i stručni stožer vide na jednom mjestu. Sve su one, uostalom, prošle selekciju kroz mlađe uzrasne kategorije i bile dio raznih reprezentacija.

Izbornikova je ideja da među njima pokuša pronaći osvježenje za iznimno zahtjevne zadaće koje čekaju seniorsku reprezentaciju tijekom jeseni, ali i sljedeći olimpijski ciklus. Ideja je da se kroz dobru selekciju pokuša složiti reprezentacija koja bi mogla doći do Igara u Los Angelesu 2028. godine. Već ove zime hrvatsku žensku seniorsku reprezentaciju čeka nastup na Europskom prvenstvu koje zajednički organiziraju Mađarska, Austrija i Švicarska. Hrvatska je u vrlo zahtjevnoj skupini s Danskom, domaćinom Švicarskom i Farskim Otocima.

“Kako zbog zgusnutog kalendara natjecanja nemamo mogućnosti okupljati se kroz sezonu, odlučili smo se na ovu akciju s ciljem da na jednom mjestu vidimo sve ono što Hrvatska ima, i što bi joj moglo koristiti u budućnosti. Dio igračica već ima seniorsko iskustvo, dio ćemo testirati i tražiti nova rješenja za pozicije, ali i drukčiju igru. Iskustvo nas, naime, uči da je broj ozljeda sve veći, i nemamo pravo čekati i tražiti rješenje kada se to dogodi. Osim toga Pariz smo propustili, idemo sve napraviti da se to ne dogodi sa sljedećim Olimpijskim igrama”, poručio je izbornik Ivica Obrvan.

Mario Mihaljević
NA POPISU I Petra Frančić
Pozvane su: Lea Zetović, Petra Marinović, Karmela Pokopac, Katja Vuković, Petra Frančić, Lucija Ivanda, Lara Burić, Kala Kosovac, Bruna Zrnić, Elena Popović, Ema Balaško, Veronika Babara, Iva Bule, Tena Petika, Ivana Fratnik, Ana Malec, Andrea Pavković, Tamara Hudoletnjak, Iva Zrilić, Anđela Zagar, Gabriela Gudelj, Hannah Vuljak, Lara Brezenci.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NE MOŽE PAMPAS BITI - KOMFOR-ZONA

Još jedan početak: Cilj - Kompetitivna momčad u HNL-u, ali i na eurosceni

2

POBJEDNIČKI TROFEJ U RUKAMA “LANARACA”

LIO prvak Lige NS Osijek, ide u Drugu županijsku ligu

3

U OSIJEKU ZAPOČELI TURNIRI NAJVEĆEG MALONOGOMETNOG CUPA U EUROPI

Nizina, VBK i ŽNK Osijek na županijskoj završnici