Mozaik
ZORAN PREDIN I NIKOLA ČUTURILO

“Analogna Rasa” je novi glazbeni projekt
Objavljeno 15. svibnja, 2024.
Dva vrhunska glazbenika, Zoran Predin i Nikola Čuturilo, singlom "Još imaće nas" predstavljaju svoj novi projekt "Analogna Rasa". Predina, jednog od najvažnijih novovalnih slovenskih kantautora kojeg krasi duhovita i dominanta autorska snaga, i Čuturila, beogradskog kantautora koji kroz autentičan rock‘n‘roll zvuk daje svoj pogled na društvene teme, veže dugogodišnje prijateljstvo i posvećenost stvaranju glazbe. Njihov zajednički projekt nastao je kao svjedočanstvo bezvremenske kvalitete u doba u kojem trendovi dolaze i odlaze vrtoglavom brzinom.

- "Analogna Rasa" je projekt srodnih duša. Nikola i ja smo prije gotovo četrdeset godina odlučili da se u glazbenom projektu udružimo na način koji nam najviše odgovara. Naše ideje su se sada realizirale i veselimo se što ćemo se u regiji predstavljati glazbom i tekstovima onoj publici koja više voli sadržaj od ambalaže - objašnjava Predin.

Projektu su se pridružili i ostali umjetnici poput Gradmira Smudja, koji je osmislio vizualni identitet i svjetski poznatog fotografa Briana Rašića koji je snimio fotografije.

- Projekt smo nazvali "Analogna Rasa" zato što je jako zabavno, jako inspirativno i zato što u ovim godinama postajemo svjesniji protoka vremena, a Zoran i ja smo vrijedni glazbenici koji vole istraživati. Također i zato što stvaramo nešto novo. Mi smo doista u najboljim godinama, bend je mlad, pun entuzijazma i pun ljubavi prema muzici - dodao je Čuturilo. T.K.
Možda ste propustili...

KONAČNO POČINJE SNIMANJE DUGOOČEKIVANOG FILMA

Madonnu će glumiti Julia Garner

OSJEČKI HIPHOPER VRAĆA SE NAKON DUŽE STANKE

Kandžija je objavio novi singl “Idemo po sreću”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana