Crna kronika
ČETIRI OSOBE ZAVRŠILE SU U ISTRAŽNOM ZATVORU

Švercer tableta pokušao je pobjeći policiji u Opatovcu, zaustavili ga u Tovarniku
Objavljeno 15. svibnja, 2024.
Policajci PU vukovarsko-srijemske spriječili su u subotu poveći šverc tableta. Naime, tijekom kriminalističkog istraživanja policajci su pronašli i oduzeli gotovo 444.000 tableta koje sadrže psihotropne tvari koje se nalaze na popisu droga Ministarstva zdravstva. Ukupno četiri osobe su uhićene i određen im je jednomjesečni istražni zatvor.Kako stoji u priopćenju policije, u subotu oko 21.40, prilikom kontrole prometa kod Opatovca, policajci su zaustavili vozilo zagrebačkih registracija u kojem su bile dvije osobe, 28-godišnji vozač i 24-godišnji suvozač. Policajci su u vozilu uočili kutije s lijekovima. Tijekom pregleda vozila 28-godišnjak je naglo dao gas i pojurio automobilom u smjeru Tovarnika, a 24-godišnjak je ostao pod nadzorom policije.

O bijegu su obaviještene druge policijske patrole te je oko 22 sata, na ulazu u Tovarnik, 28-godišnjak ipak zaustavljen i uhićen. Tijekom očevida u jutarnjim satima u nedjelju na nekoliko mjesta na cesti Opatovac - Lovas pronađene su odbačene vreće u kojima su se nalazile tablete. Utvrđeno je kako se radi o 443.310 tableta koje sadrže psihotropne tvari koje se nalaze na popisu droga Ministarstva zdravstva. Uslijedila je kriminalistička obrada koja je došla i do još dva muškarca, u dobi od 25 i 40 godina, a koja su se koristila automobilom vukovarskih registracija. Sva su četvorica uhićena.

Na temelju sudskih naloga pretražene su prostorije doma kojim se 28-godišnjak koristi u Iloku te auta vukovarskih registracija. Pretragom doma pronađeno je još 675 istovrsnih tableta. Policija je nakon toga svu četvoricu osumnjičila za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Dvadesetpetogodišnji vozač automobila vukovarskih registracija u krvi je imao 0,14 promila alkohola, a bio je pozitivan i na opojne droge. Na temelju naredbe o određivanju mjere opreza privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola te mu je izdan prekršajni nalog. Prekršajna prijava slijedi i 28-godišnjem vozaču zbog nepostupanja po naredbi policijskog službenika, upravljanja vozilom bez važeće vozačke dozvole te odbijanja podvrgavanja ispitivanju prisutnosti alkohola, droga ili lijekova u organizmu. Rješenjem Županijskog suda u Vukovaru četvorici osumnjičenika određen je jednomjesečni istražni zatvor te su predani u Zatvor u Osijeku. M.Bugarić

Milan Bugarić
Tijekom kratkotrajnog bijega 28-godišnjak je u vožnji bacao vreće sa tabletama

Možda ste propustili...

DVA MUŠKARCA DOBILA KAZNENE PRIJAVE

Napadnut pravosudni policajac

OČEVID NESREĆE NA ĐAKOVAČKOJ OBILAZNICI

Motociklist poginuo, vozač šlepera nije stao na STOP

NA AUTOCESTI A3 KOD ČVORA ŽUPANJA

Žena teško ozlijeđena

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana