Osijek
DAN MO CVJETNO

Sve se više novca izdvaja za potrebe Mjesnog odbora
Objavljeno 14. svibnja, 2024.
Uz Dan Mjesnog odbora obilježen je i crkveni god Župe svetog Leopolda Bogdana Mandića
Mjesni odbor Cvjetno obilježio je svoj dan kao i crkveni god Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića, prilikom kojeg su se položili vijenci u spomen žrtvama Domovinskog rata kod spomen-obilježja MO Cvjetno te je održana i svečana sjednica MO Cvjetno. Programom prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture za 2024. godinu za Mjesni odbor Cvjetno osigurano je 52.439 eura. U odnosu prema 2023., to je povećanje od 14,49 %, kada je bilo osigurano 45.803 eura. Također ove godine, u odnosu prema 2021. godini, kada je odgovornost za Grad preuzeo Ivan Radić, povećanje iznosi 47,65 % – 2021. godine bilo je osigurano 35.517 eura.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić nazočio je obilježavanju u ime Grada Osijeka.

- Čestitam Mjesnom odboru Cvjetno njihov dan, kao i crkveni god Župe svetog Leopolda Bogdana Mandića svim stanovnicima Cvjetnog. Okupili smo se ovdje kako bismo obilježili ovaj dan, ali i kako bismo odali počast svim žrtvama Domovinskog rata. Programom prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture, za Mjesni odbor Cvjetno osigurano je više od 14 % financijskih sredstava u odnosu prema prošloj godini. Tijekom prošle godine završene su četiri investicije za ovaj mjesni odbor kao što su sanacija nogostupa u Ulici joha i Dugoj ulici, asfaltiranje kolnika u Ulici jorgovana i Grobljanskoj ulici te izgradnja spojnog nogostupa u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića, za što je uloženo oko 130.000 eura - rekao je predsjednik Gradskog vijeća Florijančić.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Cvjetno Marin Rebrina naglasio je važnost izgradnje novoga vrtića na području Mjesnog odbora Cvjetno.

- Cvjetno je naselje s velikim brojem mladih obitelji i djece, razvija se i doseljavaju se novi ljudi, tako da i samim tim ima velik broj djece u našem naselju. Do sada u vrtiću nije bio dovoljan kapacitet za svu djecu, nego su morali ići i u ostale dijelove grada. Izgradnjom ovoga vrtića sva će djeca s područja našeg mjesnog odbora imati svoje mjesto u novom vrtiću - istaknuo je Rebrina.

Nakon svečane sjednice vijeća MO uslijedila je prigodna veselica za stanovnike ovog dijela Osijeka, kao i njihove goste. Ispred prostorija Mjesnog odbora uslijedio je prigodni plesno-glazbeni program lokalnog Kulturno-umjetničkog društva Leopold, a majstori kotlića opet su pripremili odličan čobanac - za sve okupljene.

Milan Bugarić
52,4

tisuće eura Grad Osijek osigurao je za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture

Možda ste propustili...

TRŽNICA D.O.O. DODJELJUJE 78 CERTIFIKATA

Proizvodi s lokalne njive na stol

NA DRUGOM PFK-U 17 TISUĆA POSJETITELJA

Veseli veliki broj djece i mladih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana