Mozaik
U UTORAK, 14. SVIBNJA U ČEPINU

Dodjela nagrada Status
u Terra Negra Country Clubu
Objavljeno 13. svibnja, 2024.
Nagrada Status 2024. bit će održana u Čepinu, 14. svibnja, u Terra Negra Country Clubu, s početkom u 20.30. Prethodna osječka dodjela održana je 2019. u Muzeju okusa. Dosad je Osijek bio i domaćin dvaju revijalnih koncerata dobitnika Statusa: 2017. u Klubu Plan B, i 2021. u Pivnici Tvrđa.

Za nagradu Status 2024. predloženi su glazbenici koji su u 2023. imali vlastita izdanja ili su kao instrumentalisti gostovali na albumima drugih izvođača, a od 2011. i glazbenici koji su objavili ili ostvarili instrumentalnu izvedbu bez obzira na konfiguraciju odnosno nosač na kojem se ona nalazi. Pod ostvarenom izvedbom smatra se bilo koja relevantna izvedba uživo, dokumentirana i dostupna javnosti putem TV-a i interneta. Dosad je Statusom nagrađeno više od 180 instrumentalista u zabavnoj, rock i urbanoj glazbi, narodnoj i tradicijskoj odnosno etnoglazbi, te u jazz-glazbi. Ova se prestižna nagrada ove godine dodjeljuje u 18 kategorija. Od velikog broja predloženih glazbenika odluku o najboljima donijele su stručne komisije Nagrade Status, sastavljene od poznatih i cijenjenih glazbenih umjetnika i producenata.

Članovi komisije za zabavne, pop-rock, urbane, narodne i etno kategorije su: Nikša Bratoš - predsjednik, Duško Mandić, Igor Ivanović, Ivan Popeskić, Toni Eterović, Goran Martinac, Tomislav Mrduljaš, Vojan Koceić i Željko Nikolin. Članovi komisije za jazz kategorije su: Neven Frangeš - predsjednik, Mario Mavrin, Davor Križić, David Gazarov i Elvis Stanić. Moderator rada Komisija je Zvonimir Bučević, povjerenik Nagrade Status.

Nagrade Status se od 2006. dodjeljuju uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija RH te HUZIP-a. U glazbenom dijelu programa dodjele Statusa, dobitnici nagrade nastupit će u vlastitim, međusobno dogovorenim kombinacijama, ili uz pratnju osječke grupe Echoes, za ovu priliku preimenovane u "kućni" Status band: Mario Huj, Tomislav Jambrešić, Luka Kolak i Marijan Gašparović. Pridružit će im se i Luka Kramar, gitarist iz Zagreba, dobitnik nagrade HGU za najboljeg mladog glazbenika te grupa Gradske bitange iz Valpova, sudionici festivala mladih bendova Hrvatske Superval 2023. T.K.
Možda ste propustili...

NOVI STUDIJSKI ALBUM “MIRIŠU JABUKE”

Crvena jabuka objavila album

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana