Crna kronika
NA PROMETNICAMA POŽEŠTINE ZA VIKEND

Pijani vozači krivi su za slijetanja s ceste
Objavljeno 13. svibnja, 2024.
U obje prometne nesreće koje su skrivili pijani vozači auta stradali su rasvjetni stupovi. Obojica su se morala trijezniti
U subotu i nedjelju prometni policajci s požeškog područja su zbog pijane vožnje prijavili nekoliko vozača. Dvojica su zbog viška alkohola u krvi skrivila prometne nesreće u kojima su nastradali rasvjetni stupovi, a jednom je pijanom vozaču privremeno oduzet automobil, pokazalo se da je riječ o recidivistu koji opetovano krši prometne propise.

Kako je izvijestila Policijska uprava požeško-slavonska, u subotu, oko 5.40, u Požegi na raskrižju Ulica kralja Krešimira i Zrinske, 22-godišnji vozač je pod utjecajem alkohola od 1,13 promila upravljao osobnim automobilom. Kako se nije kretao sredinom obilježenog prometnog traka, u jednom je trenutku sletio s kolnika te udario u zemljanu kosinu i stup javne rasvjete.

Triježnjenje


Kako je postojala opasnost da će nastaviti činjenje prekršaja, vozač je smješten u posebnu prostoriju policije gdje se trijeznio do poslijepodnevnih sati. Protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U nesreći mladi vozač nije ozlijeđen.

Također u subotu, oko 20.40, ovaj put u Velikoj, 47-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, nije se kretao sredinom obilježenog prometnog traka te je prednjim dijelom vozila udario u stup javne rasvjete. Nakon prometne nesreće vozač se odvezao, no njegova vožnja nije ostala nezamijećena. Pozvana je policija koja je vrlo brzo pronašla vozača. Ispitivanjem alkoholiziranosti utvrđeno je i što je izazvalo nesreće, 47-godišnjak je u krvi imao visokih 2,23 promila alkohola. Kako je postojala opasnost da će i dalje voziti, i on je morao na triježnjenje u policijsku zgradu. Sada ga čega susret sa sucem za prekršaje, i to zbog vožnje u pijanom stanju, ali i bijega s mjesta nesreće, u kojoj je oštetio stup javne rasvjete.

Oduzet auto


Pijani vozači zatečeni su na cesti i u nedjelju. Jedan od njih bio je recidivist, koji je zaustavljen u 1.30 u Županijskoj ulici u Požegi. Riječ je o 23-godišnjaku koji je u krvi, pokazao je alkotest, imao 1,30 promila alkohola. Uvidom u policijsku evidenciju, pokazalo se kako je 23-godišnjak recidivist koji nije smio voziti, jer mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom te prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom zbog otprije prikupljenih negativnih bodova. Također se pokazalo kako je višestruki počinitelj prometnih prekršaja. I on je morao na triježnjenje, no iz policijske zgrade nije izišao kao slobodan čovjek. Mladi recidivist je u pratnji policajaca nakon triježnjenja priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također mu je privremeno oduzeto i vozilo kojim je upravljao. O sudbini vozila odlučiti će nadležni sud, može mu biti i trajno oduzet.

Također u nedjelju, oko 3.05 u Požegi, u Ulici Matice hrvatske, policijski su službenici u prometu zatekli vozača u dobi od 38 godina koji je pod utjecajem alkohola od 1,98 promila upravljao osobnim automobilom. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu ni bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio identitet. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti činjenje prekršaja, on je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Milan Bugarić
ZA VIKEND EVIDENTIRANO 13 NESREĆA
Na osječko-baranjskim prometnicama tijekom petka, subote i prvih sati nedjelje policija je evidentirala ukupno 13 prometnih nesreća, u kojima je osam osoba lakše ozlijeđeno, a na vozilima je nastala znatna materijalna šteta. Najviše se prometnih nesreća, ukupno sedam, zbilo na području koje pokriva Postaja prometne policije Osijek, po dvije na području policijskih postaja Belišće i Našice te jedna prometna nesreća na području PP Donji Miholjac. O ostalim prekršajima u prometu (brzina, alkohol...) policija će se oglasiti u ponedjeljak.

Možda ste propustili...

NAKON PROMETNE NESREĆE U KAPTOLU KOD POŽEGE

Uhićen vozač zbog smrti biciklista

BJELICA TREBAO SVJEDOČITI, ROČIŠTE ODGOĐENO

Zoran Mamić ostao bez odvjetnika

PROMETNA SITUACIJA LOŠIJA JE OD LANJSKE

Više od 100 osoba poginulo je na cestama ove godine

Najčitanije iz rubrike