Crna kronika
NIZ LOPOVLUKA U ZAGREBU

Prevaranti žrtvama uzeli tisuće eura
Objavljeno 13. svibnja, 2024.
Zagrebačka policija izvijestila je o nekoliko krađa velike vrijednost, izvedenih na osobito drzak način, u kojima šteta iznosi po nekoliko tisuća, a u jednoj i nekoliko desetaka tisuća eura. U Križu, u Maksimirskoj ulici, dva nepoznata počinitelja došla k 65-godišnjakinji zbog lažnog interesa za kupnju domaće životinje, pri čemu je jedan od počinitelja, dok je drugi razgovarao s oštećenom, iskoristio njezin neoprez i iz kuće otuđio novac. Šteta je nekoliko desetaka tisuća eura.

Na Trnju, u Poljičkoj ulici, nepoznata ženska osoba lažno se, pak, predstavila 81-godišnjakinji kao zaposlenica banke. Nakon što je lakomisleno povjerovala u lažnu priču o novcu, prema ranijem telefonskom razgovoru, oštećena je doista i predala novac, a poslije je shvatila da je prevarena za nekoliko tisuća eura. U Dubravi, u Ulici kneza Branimira, u trgovini, dva su nepoznata muškarca uz verbalnu prijetnju zaposlenicama, ukrala više parfema. Prilikom bijega na jednog od kradljivaca naletio je automobil te su mu ispali otuđeni parfemi. Kradljivci su pobjegli, a zaposlenice trgovine su vratile parfeme. Također u Dubravi, u Ljubijskoj ulici, nepoznati počinitelj lažno se predstavio 83-godišnjoj vlasnici stana kao medicinski zaposlenik koji pruža usluge masaže. Nakon što ga je pustila u stan, iskoristio je njezin neoprez te joj otuđio novac, a materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura. M.Bugarić/H
NA METI LOPOVA SU STARIJE OSOBE
Još jedna starija osoba bila je na meti bešćutnog prevaranta. Kako je izvjestila policija, krađa se zbila u Susedgradu u četvrtak, a zagrebačka je policija prijavu zaprimila u subotu. Naime, oko 11.30, u Ulici Drage Gervaisa, nepoznati se počinitelj također lažno predstavio 74-godišnjoj vlasnici stana kao medicinski zaposlenik koji pruža usluge masaže. Nakon što ga je pustila u stan iskoristio je njezinu nepažnju te joj otuđio novac, a materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura. Policija traga za lopovom.

Možda ste propustili...

TRAGEDIJA U MJESTU DONJA VLAHINIČKA KOD POPOVAČE

U prometnoj nesreći smrtno stradalo dijete

SLAVONSKI BROD

Prijave zbog marihuane

Najčitanije iz rubrike