Osijek
8. CRAFT BEER FESTIVAL

Vikend kada se Sunčana probudi iz zimskog sna
Objavljeno 13. svibnja, 2024.
Sunčana ulica u središtu Osijeka za vikend je predstavila Osijek u pravom svjetlu. Rasplesani sugrađani na krilima dobre glazbe i odličnog piva zanatskih pivovara iz cijele zemlje uživali su u osmom izdanju Osijek Craft Beer festivala. U cijeloj dužini Sunčane ulice otvorilo se više od 60 točionika iz kojih su potekla piva 20-ak "malih" pivovara. Malih samo po količini proizvodnje, no nipošto po okusu i kvaliteti.

- Ovo je odlično, potrebni su nam ovakvi događaji na otvorenom koji privlače sve generacije i na pravi način promoviraju naš grad. Osim pivara iz raznih dijelova Hrvatske susreo sam i mnoge goste koji su nam stigli baš radi ovog događaja, a to je odlična stvar za Osijek. Lijepo je što možemo ponuditi i jedan ovakav događaj, stoga sve čestitke organizatorima - komentirao je stariji sugrađanin koga smo u dobrom raspoloženju u Sunčanoj zatekli u petak.

Za razliku od prethodnog dana, kada smo u Sunčanoj plesali pretežito u ritmu rap-glazbe, subota je protekla u znaku rock-glazbe koju su na gramofonima vrtjeli dečki iz udruge Volim gramofonske ploče, čiji su nastupi uvijek garancija da ćemo se naslušati dobre glazbe. Pomna selekcija hitova odgovarala je svim rasplesanim generacijama.

- Sve mi je super, bili smo s djetetom i u petak i, evo, danas (subota, nap. a.). Ulica ima veliki potencijal za slična događanja, jer omogućuje da se djeca slobodno igraju dok mi stari opušteno uživamo u finom pivu, hrani i odličnoj glazbi. Svidio nam se ovakav koncept s DJ-ima koji su nas fino rasplesali - komentirala je majka jedne vesele djevojčice koja se odlično zabavljala sa svojim vršnjacima.

I.Alilović
Možda ste propustili...

DRUGO IZDANJE OSCANSA - FESTIVALA URBANE KULTURE

Grafiteri, radionice i dobra glazba kod Zdenca

KREĆU 23. ANTUNOVAČKI DANI

Gastronomija, sajam, igre, smotre...

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana