TvObzor
UŽIVO IZ MALMÖ ARENE U ŠVEDSKOJ 7. SVIBNJA OD 21 SAT NA HTV1

Izravan prijenos prve polufinalne večeri 68. Eurosonga
Objavljeno 3. svibnja, 2024.
Naš predstavnik Baby Lasagna nastupa sedmi od petnaest izvođača, a deset najboljih prema glasovima publike ide u finale

Najveće svjetsko televizijsko glazbeno natjecanje - izbor za pjesmu Eurovizije ove godine održava se u Malmö Areni u Švedskoj 7., 9. i 11. svibnja. U utorak, 7. svibnja, na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) i multimedijskoj usluzi HRTi od 21 sat ne propustite izravan prijenos prve polufinalne večeri 68. izdanja izbora za najbolju pjesmu Eurovizije 2024, a tada će nastupiti i hrvatski predstavnik Baby Lasagna.Zahvaljujući pobjedi Loreen s pjesmom "Tattoo" u Liverpoolu 2023., švedska televizijska kuća SVT, zajedno s Europskom radiodifuzijskom unijom (EBU), organizator je ovogodišnjeg natjecanja. Eurosong se sedmi put vraća u Švedsku. Malmö je treći put domaćin Eurosonga, nakon natjecanja 1992. i 2013., a ostala su natjecanja bila u Stockholmu 1975., 2000. i 2016., te u Göteborgu 1985.

Tijekom dvije polufinalne večeri, 7. i 9. svibnja, te finalne večeri 11. svibnja 68. Eurosong vodit će holivudska zvijezda Malin Åkerman i popularna švedska televizijska voditeljica, komičarka i eurovizijska veteranka Petra Mede. Službeni slogan ovogodišnjeg Eurosonga "United by Music" ("Ujedinjeni glazbom") ostat će dio globalne brend-strategije budućih natjecanja. Tom sloganu pridružen je i onaj iz 2013. "We Are One" ("Zajedno smo jedno"), kada se natjecanje posljednji put održalo u Malmöu.

Ovogodišnji Eurosong donosi i dvije promjene. Izravni finalisti Big 5 (Francuska, Italija, Njemačka, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo) i domaćini Šveđani nastupit će osim u finalu i u polufinalnim večerima. Druga promjena odnosi se na produžetak vremena glasanja, točnije, glasanje u finalu bit će otvoreno netom prije izvedbe prvog finalista. U finalu 11. svibnja za naslov pjesme Eurovizije 2024. natječe se 26 zemalja.

Naš predstavnik Baby Lasagna s pjesmom “Rim Tim Tagi Dim” nastupa sedmi od petnaest izvođača, a deset najboljih prema glasovima publike ide u finale natjecanja za pjesmu Eurovizije 2024. Komentator prijenosa 68. izdanja izbora za pjesmu Eurovizije je Duško Ćurlić. Urednica prijenosa je Snježana Nožinić, producent prijenosa Damir Hanžek, producent projekta Denis Škorput, a urednik projekta Tomislav Štengl. D. Miklić
Sve o Marku Purišiću
Što je sve Zlata Mück Sušec doznala o Marku Purišiću družeći se s njim u rodnoj Istri? Kakav je domaćin, zašto toliko voli svoj rodni Umag te zavičaj i mačke? Čime ga je osvojila tajanstvena Elizabeta, kako im je prošao “prvi dejt” i zašto će u Kašteliru sviti ljubavno gnijezdo? Je li zbog ljubavi prestao tulumariti? Doznajemo kakav je brat, cimer i prijatelj. Čime se sve Marko bavio u svojih 28 godina, što je po zanimanju te kako se snalazi kao sobar i turistički djelatnik, saznat ćemo u emisiji “Ususret Eurosongu - Baby Lasagna” u utorak, 7. svibnja, u 20.15 na HTV1.

Možda ste propustili...

SPECIJALITET IZ SPORTSKE REDAKCIJE NOVE TV

Dosad najzabavnije praćenje Eura

“THE DECAMERON” USKORO NA NETFLIXU

Najbolji tulum 14. stoljeća

EXIT IMA VJEROJATNO NAJJAČI OVOGODIŠNJI ELEKTRONSKI LINEUP NA SVIJETU

Od legendi do predvodnika nove generacije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: MARIO VRBANAC, DISKORDIA

53DE ima veliki potencijal obogatiti kulturnu i zabavnu ponudu u Petrinji i šire

2

SPECIJALITET IZ SPORTSKE REDAKCIJE NOVE TV

Dosad najzabavnije praćenje Eura

3

PRVU SEZONU KRIMINALISTIČKE SERIJE POGLEDAJTE 7. LIPNJA

“Potraga za zločincem” na HRT-u