Regija
“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo
Objavljeno 23. travnja, 2024.
ĐAKOVOAgencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine organizira u Zagrebu Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024., najveći događaj u obrazovanju u RH i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe. Održava se u šest paviljona Zagrebačkog velesajma, od 13. do 15. svibnja. Agencija je odabrala 29 škola iz cijele Hrvatske koje će biti domaćini pojedinih disciplina. Peti put zaredom domaćin dicipline Pekarstvo bit će Srednja strukovna škola Antuna Horvata, što je potvrda dosadašnjeg uspješnog rada.

Na WorldSkills Croatia 2024. nastupit će više od 350 najboljih učenika iz više od 200 strukovnih škola te će se natjecati u 42 strukovne discipline – od tradicionalnih struka, kao što su zidarstvo, stolarstvo, frizerstvo, slastičarstvo, pekarstvo i cvjećarstvo, pa do suvremenih disciplina poput administracije IT sustava, mehatronike, CNC i CAD-CAM tehnologija ili interdisciplinarne robotike. Među najboljima je i pet učenika i učenica SSŠ A. Horvata u diciplinama Agro, Strojarske tehnike, Soboslikarstvo, Keramičarstvo i Frizerstvo. Najbolji iz odabranih disciplina plasirat će se na svjetsku smotru Worldskills 2024. u Lyonu.

Tijekom tri dana natjecanja očekuje se oko 10.000 posjetitelja iz RH i inozemstva, među kojima i učenici iz više od 100 osnovnih škola iz cijele RH. S.Ž.
Možda ste propustili...

VRIJEDNI I KREATIVNI ĐURĐENOVAČKI SREDNJOŠKOLCI

Izradili ekostazu i barske stolice

VIKEND U NAŠICAMA

Bajkeri se okupljaju 16. put

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DAN OTVORENIH VRATA KONIČKOG KLUBA PLETERNICA

Pripreme za konjički turnir sljedećeg vikenda

2

KAMPANJA POLICIJE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA NESTALE DJECE

Na području PU vukovarsko-srijemske lani se tragalo za 22 djeteta

3

NASIPOM UZ SAVU

10. Mimohod jahača – sjećanje na obranu od poplave