Mozaik
UDRUŽILI SNAGE

Dubioza i Dino Šaran upozoravaju da slučajno ne upalite tv jer bi sve lako moglo ‘otić’ “U3PM”
Objavljeno 17. travnja, 2024.

Dubioza kolektiv i Dino Šaran ponovo su udružili snage! Singl "U3PM" opušteno, ali jako ozbiljno upozorava da slučajno ne upalite TV jer bi sve lako moglo ‘otić‘ u tri fine materine‘. Ovo je ujedno i prvi singl s Dubiozina nadolazećeg studijskog albuma. Najveća grupa naše regije i jedan od najutjecajnijih pop-rock autora ovih prostora, Dubioza i Dino Šaran, u još jednoj suradnji vješto seciraju mentalitet ljudi uz prstohvat snažnih poruka.

Novi singl i live spot sniman je u Kinu Bosna, a motivima odaje ideju pjesme. "Pjesma je nastala na jednom tipičnom sarajevskom derneku. Govori o iskonskoj potrebi čovjeka da pobjegne od apokaliptične realnosti i traženju spasa u raskošnoj mezi, bogatoj ponudi pića i rekreativnih droga. Pjesma sadrži nepoznate riječi: ‘stelja‘ - suhomesnati ovčji proizvod, ‘hajr‘ - dobro i ‘u 3 pi*** materine‘ - mjesto lošeg događaja" – poručila je Dubioza, a Dino Šaran se nadovezao: "Ovom prilikom potvrđujem sve što su izjavile kolege iz DK. Neke od najboljih ideja nastaju upravo na dernecima. Tako je bilo i ovog puta."

 Nakon prijašnjih suradnji Dubioze i Šarana na pjesmama kao što su "Autopilot" i "Zemlja gori" dovoljno je samo pogledati komentare slušatelja i jasno je da njihove poruke duboko odjekuju regijom. Još jedna fantastična suradnja na pjesmi "U3PM" dokaz je da svojim tekstovima i glazbom pogađaju "u sridu".

Nakon izuzetno uspješne prošle godine i turneje "20 Years High", kojom su obilježili dva desetljeća na sceni, izbacili veliku vinilnu kolekciju, rasprodali koncerte po Europi i Meksiku, Dubioza se upravo vratila i s dugačke australsko-novozelandske turneje. No i zagrebačka publika uskoro će doći na svoje, jer 1. lipnja grupa stiže na Jarun u sklopu Zagreb Music Festa, što je njihovo prvo koncertno pojavljivanje u gradu nakon pet godina.

Nova pjesma pokazuje da i u 21. godini postojanja najveća grupa naše regije neće dizati nogu s gasa i daje prvi okus novog studijskog izdanja. Suradnja Dubioze kolektiv i Dine Šarana na pjesmi “U3PM”, u izdanju Menarta, dostupna je na svim streaming servisima. D. Miklić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana