Kultura
ORIGINALNI HRVATSKI BREND SE ŠIRI

U Kopenhagenu otvoren najveći Muzej iluzija u Europi
Objavljeno 12. travnja, 2024.
Muzej iluzija, originalni hrvatski brend, koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize. Novootvoreni muzej proteže se na 1200 četvornih metara i donosi više od 70 uzbudljivih i atraktivnih eksponata, od kojih neki upravo u Kopenhagenu imaju i svoju svjetsku premijeru, izvijestila je Metamorfoza, hrvatska tvrtka koja je vlasnik franšize i upravlja globalnom mrežom Muzeja iluzija. Nove iluzije imaju poveznice s lokalitetom i odaju počast danskoj kulturi i povijesti, pa će samo u tom muzeju biti mogući penjanje uz povijesnu kopenhagensku fasadu ili posjet potpuno novom konceptu danskog hot dog štanda, a posjetitelji će na poseban način osjetiti i prisutnost Hansa Christiana Andersena.

Kako je najavljeno, veliku premijeru među eksponatima doživjet će i Vortex Dome, koji se igra dinamikom kretanja, kao i Shade Illusion, koji se poigrava sjenama. Bit će tu i već omiljene iluzije kao što su Walk-in-kaleidoskop i tzv. beskonačna soba. Novost Muzeja iluzija u Kopenhagenu je i mogućnost posjeta dosad najvećem muzejskom dućanu s novim konceptom i najvećim asortimanom. Teo Širola, direktor Metamorfoze, rekao je kako je učenje kroz zabavu njihova premisa, a još jednim otvorenjem potvrdili su da je ono u svijetu sjajno prihvaćeno.

- Predano smo i dugo radili na ovom projektu. Otvorenje Muzeja iluzija u Kopenhagenu omogućuje posjetiteljima još jedne europske metropole da kroz fascinantne eksponate upoznaju originalni hrvatski koncept i dožive nezaboravno iskustvo - ustvrdio je.

Najavio je širenje brenda, ali s posebnim fokusom na korporativne, privatne projekte poput upravo otvorenog u Kopenhagenu. Prema tom modelu upravljaju s ukupno njih šest – Charlotte, Minneapolis, Atlanta, Denver, New York i Las Vegas, gdje je najveći korporativni Muzej iluzija na svijetu.

Muzej iluzija najveći je lanac privatnih muzeja na svijetu s više od 50 lokacija, u 25 država svijeta, diljem Europe, Sjeverne Amerike, Azije i Afrike. Radi lakšeg upravljanja uskoro se u SAD-u planira otvoriti i ekstenzija zagrebačkom uredu. Muzej iluzija začet je na ideji osnivača i vlasnika Muzeja iluzija u Zagrebu, Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića, a iluzije i eksponate za muzeje stvara razvojno-istraživački tim u Oroslavju. H
Možda ste propustili...

OSJEČKI ZBORNIK, RADIONICE, IZLOŽBE...

Međunarodni dan muzeja u Slavoniji

NA 17. FESTIVALU DJEČJE KNJIGE, KOJI JE OTVOREN U PULI

150. rođendan I. Brlić-Mažuranić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MIROSLAV ČABRAJA, GLUMAC HNK-A U OSIJEKU

Često se okrećemo i žalimo za prošlošću, ali McMurphy ne, ni ja

2

OSJEČKI ZBORNIK, RADIONICE, IZLOŽBE...

Međunarodni dan muzeja u Slavoniji

3

NA 17. FESTIVALU DJEČJE KNJIGE, KOJI JE OTVOREN U PULI

150. rođendan I. Brlić-Mažuranić